Εξώδικο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Με εξώδικη γνωστοποίηση - πρόσκληση προς τον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ η οποία επιδόθηκε στις 21-6-2012 στον Οργανισμό, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας ζητά να του γνωστοποιήσουν άμεσα τα παρακάτω:

Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τον Οργανισμό  και αφορούν τα  προϊόντα  κρέας και γάλα, κυρίως  σε ότι αφορά τον τομέα των ελέγχων.

Ποιο είναι το ύψος  της δαπάνης που  απαιτήθηκε  για τις συγκεκριμένες ενέργειες, δεδομένου του χαρακτήρα της ανταποδοτικότητας των κρατήσεων.

Με τα συγκεκριμένα  στοιχεία ο  ΣΕΚ  σκοπεύει να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους  μέλη του οι οποίοι  καταβάλλουν κάθε χρόνο  ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την επίτευξη ορισμένου αποτελέσματος, όσον αφορά  τα προϊόντα τους.

«Η  ενέργεια αυτή είναι ένα ακόμη βήμα  στον μακρόχρονο αγώνα του ΣΕΚ να εξαντλήσει όλα τα μέσα που παρέχουν οι νόμοι», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση ώστε:

Να διασφαλιστεί η ανταποδοτικότητα των εισφορών των κτηνοτρόφων.

Να παταχθεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων στο γάλα και τα παράγωγά του όπως και στο κρέας, που με επιτυχία ο ΕΛΟΓΑΚ είχε καταφέρει να χτυπήσει. Ιδιαίτερα για το σημαντικό αυτό ζήτημα των ελέγχων ο ΣΕΚ διατυπώνει την έντονη ανησυχία του καθώς το δημιουργούμενο κενό στη διενέργεια των  ελέγχων πλήττει αφενός το εισόδημα του κτηνοτρόφου, αφετέρου τον  έλληνα καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις