Σύσκεψη προέδρων Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και η έλλειψη ρευστότητας έχουν φέρει σε δεινή θέση αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως διαπιστώθηκε και σήμερα, στο πλαίσιο σύσκεψης των προέδρων των Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στην ΕΑΣ Λάρισας.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι οι νομοθετικές λύσεις, τις οποίες επέβαλλε ο ν.4015/2011 δεν προχώρησαν με ευθύνη του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς, δεν συστήθηκε η Εποπτική Αρχή που προβλεπόταν βάσει του Νόμου και   οδήγησε σε στασιμότητα όλες τις δραστηριότητες των Ε.Α.Σ

Οι μετέχοντες στην σύσκεψη συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση την Τετάρτη 11 Ιουλίου στην Κατερίνη στην οποία εκτός από εκπροσώπους των Ενώσεων της Θεσσαλίας θα συμμετέχουν και από την Βόρεια Ελλάδα και την Μακεδονία, ενώ το πλαίσιο της συζήτησης θα περιστραφεί γύρω από τους ακόλουθους άξονες:

-το μέλλον της ΑΤΕ να μείνει στον κρατικό πυλώνα για στήριξη του αγροτικού κόσμου: ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των Ε.Α.Σ, έναρξη άμεσου διαλόγου και ενημέρωση για το μέλλον της ΑΤΕ

-Να υπάρξει άμεση νομοθετική εξέλιξη του ν. 4015/2011 και τις τροπολογίες τις οποίες έχουν ήδη καταθέσει για ένα συνεταιριστικό κίνημα καθαρό και δυνατό.

-Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από την πολιτεία για το κόστος παραγωγής, για την αποπληρωμή αγροτικών προϊόντων από την αγορά, έλεγχο των εφοδίων της αγοράς που εκτόξευσε το κόστος παραγωγής.

- Το ανώτερο Συνεταιριστικό όργανο, η ΠΑΣΕΓΕΣ να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες για λύση του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθαν οι Ενώσεις.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις