ΑΙΧΜΕΑΣ:για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στις 31 Μαρτίου για το κόστος του ΟΣΔΕ, προέτρεπε τους αγρότες να καθυστερήσουν την υποβολή των δηλώσεών τους, μέχρι να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στα τιμολόγια. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Τοποθετείται η νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το πρώτο μέλημά της θα είναι η επανεξέταση τους κόστους υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ με προτεραιότητα τους μικρούς αγρότες. Δεδομένου μάλιστα ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, θα ήταν σκόπιμο οι αγρότες να μην προβαίνουν στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ μέχρι να υπάρξει εξορθολογισμός του τιμολογίου.
 

Σε νεότερη ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καλεί τους αγρότες να σπεύσουν καθώς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το έτος 2015, είναι η 15η Ιουνίου, και πέραν αυτής η δήλωση θεωρείται εκπρόθεσμη και συνεπάγεται τις προβλεπόμενες μειώσεις. Σημειώνει επίσης ότι, αν η εν λόγω καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη των 25 ημερών, η αίτηση θεωρείται ως μη αποδεκτή και δεν χορηγείται ουδεμία ενίσχυση ή στήριξη στον δικαιούχο.

Επειδή πιστεύουμε ότι, ο νέος υπουργός δεν έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση με στόχο να βλάψει τους αγρότες και να τους εμπλέξει σε περιπέτειες, καθώς οι φετινές δηλώσεις του ΟΣΔΕ θεωρούνται πολύ κρίσιμες, λόγω του επαναπροσδιορισμού των δικαιωμάτων βάσει της νέας ΚΑΠ και ότι εκκρεμούν σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς χιλιάδες δηλώσεις αγροτών συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου, να μελετήσει και να προτείνει νέα παράταση για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέχρι στις 30 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις