Καραμίχας: Πυλώνας ανάπτυξης η αγροτική οικονομία

"Η αγροτική οικονομία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της νέας ανάπτυξης της χώρας". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), Τζανέτος Καραμίχας, μιλώντας σε ημερίδα, που διοργάνωσε η Συνομοσπονδία για τους συνεταιρισμούς-μέλη της, με θέμα την εξυγίανση και ανάπτυξη των αγροτικών οργανώσεων.

Ο κ. Καραμίχας διατύπωσε σειρά προτάσεων για ζητήματα που αφορούν την πολιτική αρδευτικού νερού, την πολιτική γης, την κτηνοτροφία, τη δασοπονία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και για τον έλεγχο και την εποπτεία της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, πρότεινε τη σύσταση μικτής διυπουργικής επιτροπής, η οποία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και οργανώσεων, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί στοχευμένες στρατηγικές.

Τέλος, εκτίμησε ότι απαιτείται η ριζική αλλαγή στο σχεδιασμό, στη δομή και τη λειτουργία του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα οι πόροι, που διαθέτει, για τη στήριξη των επενδύσεων στην αγροτική παραγωγή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις