Καραμίχας:«Μας φόρτωσαν 1,5 δις ευρώ το '13»

«Χωράφια έχουμε και βοσκοτόπια. Δεν είναι οικόπεδα στη Μύκονο...». Αυτό βροντοφώναξαν χθες αγροτοσυνεταιριστές που συγκεντρώθηκαν για την πανελλαδική τους συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προβλέποντας ότι αν εφαρμοστούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το 2014, ο αγροτικός τομέας μπαίνει μια για πάντα στην εντατική, χωρίς δυνατότητα ίασης. Στη χειρότερη θέση απ΄όλους είναι κτηνοτρόφοι, παραγωγοί νησιωτικών περιοχών,δενδροκαλλιεργητές κι όσοι ασχολούνται με τον παραθαλάσσιο αγροτουρισμό.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας σήκωσε τους τόνους απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για όσα έχουν συμβεί αυτό το διάστημα λόγω κωλυσιεργίας στις τροποποιήσεις του νόμου Σκανδαλίδη και στους απανωτούς ελέγχους στη συνεταιριστική οργάνωση.
Μίλησε για τις επιβαρύνσεις που θα υποστούν οι αγρότες, εφόσον εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.Όπως ανέφερε το ύψος της επιβάρυνσης των αγροτών ανέρχεται σε 1,484 δις ευρώ. «Μας φόρτωσαν 1,5 δις ευρώ το '13», είπε ενώ ανέφερε ότι 900 εκατομμύρια ευρώ θα προκύψουν από τα αγροτεμάχια.
 «Αντί να πατάξουν τη φοροδιαφυγή πάνε να τα πάρουν από μας. Στα 430 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η φοροδιαφυγή για το παράνομο εμπόριο καπνού» είπε.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Τάκης Πεβερέτος αναφέρθηκε στα χάλια της ελληνικής κτηνοτροφίας που έχουν οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία τους παραγωγούς, οι οποίοι εγκαταλείπουν διαρκώς τα κοπάδια τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μείωση της ελληνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος αλλά και για την παύση αναγραφής της ελληνικότητας στο γάλα. Δεν παρέλειψε δε ν΄ αναφερθεί στο μπάχαλο που έχει γίνει με τη φέτα στον Καναδά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις