ΠΑΣΕΓΕΣ: Η Κρήτη μας δείχνει το δρόμο

 

 

Με τρία βασικά θέματα στο τραπέζι η ΠΑΣΕΓΕΣ σηκώνει το γάντι απέναντι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού έχουν προηγηθεί αλληλογραφία, διαμαρτυρίες κι επανειλημμένες οχλήσεις. Οι σχέσεις των δυο θεσμικών οργάνων, εδώ και καιρό, διέπονται από παγωμάρα Ανταρκτικής.


Σε χθεσινή συνάντηση – κάλεσμα της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από ομόφωνη απόφαση της οργάνωσης, προς αγροτοσυνεταιριστές και συνδικαλιστικούς φορείς έγινε διευρυμένη σύσκεψη για τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Συμμετείχαν εκπρόσωποι Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και θεσμικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της επαρχίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η συσπείρωση συνδικαλιστικού περιεχομένου και περαιτέρω δράσεων, με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων στην πλατεία Συντάγματος, στα πρότυπα της διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κρήτη, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου η συμμετοχή ήταν παλλαϊκή.


Μέσω των κινητοποιήσεων θα καταβληθεί προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής φορολόγησης των μέσων παραγωγής γεωργών και κτηνοτρόφων, δηλαδή του νέου νομοσχεδίου, που προβλέπει υψηλή φορολόγηση σε αγροτεμάχια, βοσκότοπους, αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.


Η ΠΑΣΕΓΕΣ έθεσε επί τάπητος το θέμα της αναβλητικότητας από μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο νόμο 4015/2011 για τις συνεταιριστικές οργανώσεις, της εκκρεμότητας  των αποφάσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και του ζητήματος των βοσκοτόπων, που έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα για τον αγροτικό πληθυσμό, με τις επιλέξιμες και μη εκτάσεις, λόγω του μπάχαλου, που επικρατεί λόγω πολυδιάσπασης αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Περιφερειών και δήμων και της αδυναμίας ξεκαθαρίσματος της ισχύουσας κατάστασης.


Στη σύσκεψη ορίστηκε οργανωτική επιτροπή, η οποία ήδη προχωρεί σε περαιτέρω ενέργειες συσπείρωσης των παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα, προγραμματίζοντας και συντονίζοντας συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο να ενδυναμωθεί και το συνδικαλιστικό κίνημα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις