Η ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά παρέμβαση Σαμαρά – Βενιζέλου για συνεταιρισμούς


«Ώδυνεν όρος δεν έτεκεν ούτε μυν». Μ΄ αυτήν τη φράση το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο Τσαυτάρη, που ψηφίστηκε χθες και ζητά παρέμβαση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν περάσει περίπου δύο  χρόνια χωρίς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να έχει αναλάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, για τη διασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων, ενίσχυσης των παραγωγικών δραστηριοτήτων του αγροτικού τομέα της χώρας μας.
Συστάθηκαν με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ, Ειδικές Επιτροπές που παρέδωσαν πλήρεις τεκμηριωμένες εισηγήσεις όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΣΟ και τις απαραίτητες τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4015/11, δεν κατατέθηκε ούτε ψηφίστηκε, συμπεφωνημένο κείμενο τροπολογιών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ψηφίστηκε χθές.

Το δ.σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανταποκριθεί στα κατεπείγοντα ελάχιστα θέματα των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων θέτοντας προτεραιότητες και επιλύοντας βασικά προβλήματα που οδηγούν τους Συλλογικούς φορείς των αγροτών σε αδιέξοδα και τους ίδιους σε αδυναμία συνέχισης των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων.

Αν δεν έχουν δυνατότητα να λύσουν τα απλά, τονίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ, τότε τι να πει κάποιος, που ελπίζει (μάταια) να λύσουν τα δύσκολα και τα μεσομακροπρόθεσμα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας. Και καταλήγει ότι μόνη ελπίδα πλέον «είναι η παρέμβαση σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση και συγκυρία των κ.κ. Προέδρου και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις