Συμφωνία Πειραιώς με την εταιρεία «ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ ΙΚΕ»

Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ ΙΚΕ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας όπως η κορινθιακή σταφίδα.

 

Η εταιρεία με τη σημερινή της μορφή ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί συνέχεια οικογενειακής επιχείρησης με μακρόχρονη εμπειρία στην επεξεργασία της σταφίδας (από το 1860). Οι βασικοί προμηθευτές της, με τους οποίους διατηρεί μακρά και διαρκή συνεργασία, είναι σταφιδοπαραγωγοί που έχουν τις καλλιέργειες τους στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου, όπου και ευδοκιμεί η γνωστή ποικιλία αμπελιού για την παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας.

 

Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ ΙΚΕ βρίσκονται στη Μαραθιά Αμαλιάδας, όπου λειτουργεί και το συσκευαστήριό της. Η επιχείρηση είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων ISO και BRC, τηρεί τις πρακτικές του συστήματος HACCP και εφαρμόζει σύστημα πλήρους ιχνηλασιμότητας των προϊόντων που παράγει.

 

Οι πωλήσεις της εταιρείας τα τελευταία έτη ακολουθούν συνεχή ανοδική πορεία κατευθυνόμενες κυρίως στο εξωτερικό (κατά 96%), σε χώρες που αποτελούν παραδοσιακούς προορισμούς του προϊόντος, όπως Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, αλλά και σε νέες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

 

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την άμεση πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

 

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις