Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς  με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ Λαμίας για το βαμβάκι, τον αραβόσιτο και το γάλα.

Η Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας ιδρύθηκε το 1963 και βρίσκεται στα Καλύβια Λαμίας και ανήκει αποκλειστικά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας. Είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο που πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Το εργοστάσιο παράγει υψηλής ποιότητας παστεριωμένο γάλα (πλήρες, ελαφρύ, σοκολατούχο, ξυνόγαλα), όπως επίσης και πολλά άλλα τυροκομικά προϊόντα (γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλο, φέτα, τυρί γίδινο, τελεμέ, αιγοπρόβεια γραβιέρα και κεφαλοτύρι).

Τα προϊόντα, με την επωνυμία L’ami, διακινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και σε 60 καταστήματα της Αττικής. Χαρακτηριστικό όλων των προϊόντων είναι η ποιότητα, η γεύση και η διατροφική τους αξία. Το φρέσκο γάλα Λαμίας παράγεται στα βουνά και στις πεδιάδες της Ρούμελης. 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) Λαμίας απαριθμεί 285 μέλη και προέρχεται από τη συγχώνευση εβδομήντα επτά συνεταιρισμών με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας. Δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή φρέσκου γάλακτος (αιγοπρόβειο και αγελαδινό) και γαλακτοκομικών προϊόντων, στο εμπόριο δημητριακών, στην εκκόκκιση βάμβακος, στην πώληση αγροτικών εφοδίων καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους αγρότες.

Οι εγκαταστάσεις του Α.Σ. περιλαμβάνουν 4 παραγωγικές μονάδες που αφορούν 1 εκκοκκιστήριο βάμβακος, ένα ξηραντήριο με σιλό αποθήκευσης, ένα κυλινδρόμυλο στο Δομοκό και ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος. Επίσης, ο συνεταιρισμός διατηρεί καταστήματα λιανικής πώλησης μέσω των οποίων διοχετεύει τα γαλακτοκομικά του προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Η διάθεση τους πραγματοποιείται και στην περιοχή της Αττικής μέσω ευρύτατου δικτύου διανομής που απαριθμεί 60 σημεία πώλησης.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται για να παράγουν το προϊόν τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη συμφωνημένη πληρωμή τους.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις