«Τουρισμός χωρίς εμπόδια»

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, διεθνές συνέδριο με θέμα «Τουρισμός χωρίς εμπόδια», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “New Objective: Tourism without Barrier” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013», στο ξενοδοχείο ARTY GRAND HOTEL στην Αρχαία Ολυμπία με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου: Επαρχία του Bari (Συντονιστής εταίρος), Επαρχία του Lecce, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος του Bari, το Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών IPRES, το Πανεπιστήμιο του Bari κι ο Δήμος του Nardo.

Το συνέδριο θα διαρκέσει μία ημέρα και θα απευθύνεται στο κοινό αλλά και σε ειδικούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βελτίωσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία (με προβλήματα κινητικά, όρασης, ακοής, αλλεργιών, ψυχολογικών κ.λ.π.) σε τουριστικές περιοχές & θέρετρα. Ο στόχος θα είναι η αναλυτική παρουσίαση του έργου NO BARRIER και η ανταλλαγή καλών πρακτικών τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκοπός του έργου "NO BARRIER - New Objective: tourism without BARRIER" είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των τουριστών με αναπηρία (με προβλήματα κινητικά, όρασης, ακοής, αλλεργιών, ψυχολογικών κ.λ.π.) σε τουριστικές περιοχές & θέρετρα. Για να επιτευχθεί ο στόχος συνεργάζονται περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, καθώς και να προωθηθεί ένας νέος τρόπος σκέψης.

Ειδικοί στόχοι του έργου:

-    Η ενημέρωση των φορέων που εμπλέκονται με θέματα προσβασιμότητας και ομάδων με ειδικές ανάγκες, σε σχέση με καλές πρακτικές που εφαρμόζονται
-    Η διερεύνηση μεθόδων και εργαλείων για τη πιστοποίηση ότι όντως μια περιοχή πλέον είναι προσβάσιμη και η ανάδειξη του χαρακτηριστικού αυτού μέσω σήμανσης.
-    Η επίδειξη της οικονομικής βιωσιμότητας του εγχειρήματος της βελτίωσης της προσβασιμότητας, σε φυσικό ή κοινωνικό επίπεδο.
-    Πιλοτική εφαρμογή σε ακρογιαλιές ή άλλα τουριστικά θέρετρα

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις