2o συνέδριο αγροτικής ανάπτυξης

Τη δυναμική της γεωργίας στο εγχείρημα αναβίωσης της ελληνικής παραγωγής εξετάζει διεθνές συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη στις 8 Δεκεμβρίου 2015, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα.

Τις εργασίες θα απασχολήσουν η κοινή αγροτική πολιτική μεταρρύθμισης 2014-2020 και το νέο στρατηγικό πλαίσιο αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη νέα εποχή της start-up επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Επί μέρους εισηγήσεις θα αφορούν τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης στον αγροτικό τομέα και ζητήματα όπως η ποιότητα τροφίμων, η προστασία του περιβάλλοντος και οι υπηρεσίες στον καταναλωτή.

Ως βασικοί ομιλητές του συνεδρίου θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο διευθυντής Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τάσος Χανιώτης, ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα Caspar Veldkamp, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, ο διευθυντής και επικεφαλής του στρατηγικού προγράμματος για ασφάλεια τροφίμων και διατροφή του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών Κώστας Σταμούλης μαζί με μια σειρά εκπροσώπων άλλων φορέων και οργανισμών όπως και επιχειρήσεων του αγροτικού κλάδου.

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου: www.hazliseconomist.com / www.agribusiness2015.economist.com 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις