1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού “Το Ρύζι είναι η Ζωή μας”

Ο Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ)  ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2018 με πρωτοβουλία στελεχών στον κλάδο Επεξεργασίας, Μεταποίησης και Τυποποίησης  Ρυζιού. Απαρτίζεται από 15 μέλη επιχειρήσεις τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 100% των ορυζόμυλων στην Ελλάδα. 

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση του συνδέσμου ξεκίνησε από την ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων του κλάδου, την προώθηση τους με κάθε πρόσφορο μέσο και την εκπροσώπηση του σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού με τίτλο “Το Ρύζι είναι η Ζωή μας” (Rice is our Life), προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στο Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65, ΤΚ 54628.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν οι Εξελίξεις  - Προκλήσεις στην καλλιέργεια του Ρυζιού και η Ανάδειξη και Προοπτικές του Ελληνικού Ρυζιού. Στόχος του συνεδρίου είναι να δημιουργήσει μια βάση ισχυρών συνεργατικών δεσμών, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης αλλά και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη και ειδικότερα στο ελληνικό ρύζι.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρυζιού θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. 

Θα  απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αραχωβίτης Σταύρος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας Απόστολος.

Θα μιλήσουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκούς φορείς, ENTE RISI - Γενική Διεύθυνση Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, FERM - Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών  Ορυζόμυλων και AIRI - Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ιταλίας καθώς και εκπρόσωποι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ΕΛΓΟ Δήμητρα, Εταιρική Αγροτική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και άλλοι Γεωργικοί Συνεταιρισμοί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις