Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας (Ε.Ε.Ε.) πραγματοποιεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Αθήνα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας με θέμα «Παραδοσιακή Θεραπευτική – Μύθοι και Αλήθειες».

Στόχος της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, είναι η καταγραφή, η μελέτη, η διάδοση και η αξιοποίηση της γνώσης σχετικά με τις παραδοσιακές θεραπευτικές χρήσεις των φαρμακευτικών φυτών.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές θα αναπτύξουν μια ευρεία θεματολογία με επίκεντρο την Παραδοσιακή Θεραπευτική, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Εθνοφαρμακολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την επιστήμη, η οποία ασχολείται με την παρατήρηση, τον προσδιορισμό, την περι­γραφή και την πειραματική έρευνα των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα φάρμακα φυσικής προέλευσης ανακαλύφθηκαν ερευνώντας την παραδοσιακή χρήση τους στις τοπικές κοι­νωνίες.

Στην Ελλάδα εντοπίζονται περίπου 7.000 φυτικά είδη και υποείδη, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποι­ούνται για θεραπευτικούς σκοπούς από την αρχαιότητα.

Ωστόσο, για αρκετά από αυτά δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη σύσταση και τις φαρμακολογικές τους ιδιότητες.

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλαξουν απόψεις, και να αναζητήσουν λύσεις σε κρίσιμα θέματα, αναφορικά με την παραδοσιακή χρήση των φυσικών προϊόντων και την αξιοποίηση της σχετικής γνώσης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, γεωπόνους, βιολόγους, φοιτητές των αντίστοιχων επιστημών, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την Παραδοσιακή Θεραπευτική.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://ethnopharmacologycongress.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις