Οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας & των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Γεωργία & την πράσινη ενέργεια
Οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας & των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Γεωργία & την πράσινη ενέργεια

Αυτά τα δύο πολύ σημαντικά εργαστήρια (workshops) που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουλίου στο πλαίσιο του του Διεθνούς πολυ-Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2021, στο “Porto Palace Hotel”, στην Θεσσαλονίκη, φέρνουν στο προσκήνιο όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

Την έναρξη του workshop με θέμα τις εφαρμογές στη Γεωργία θα κάνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σπήλιος Λιβανός, ενώ ο Πρόεδρος του NANOTEXNOLOGY 2021 και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης , θα αναφερθεί στις νέες εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας , της Πράσινης Ενέργειας και της Έξυπνης Αποθήκευσης στον Αγροτικό Τομέα.

Και τα δύο workshops θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 9 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη (βλ πρόγραμμα).

  Στη διάρκεια της ημέρας, από το πρωί στις 9 έως και τις 14.00 το μεσημέρι στη μεγάλη επιστημονική ενότητα με γενικό τίτλο «Πράσινη Ενέργεια, Έξυπνη Αποθήκευση και Υγδρογόνο», θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν καινοτόμες ιδέες, τεχνολογίες αιχμής και βιώσιμες οικονομικές λύσεις με βάση την Πράσινη Ενέργεια, την Έξυπνη Αποθήκευση Ενέργειας & το Υδρογόνο,

Αγροφωτοβολταϊκά: Μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις καλλιέργειες

Στόχος αυτών των Special Workshops είναι να παρουσιάσουν και να αναδείξουν καινοτόμες ιδέες, τεχνολογίες αιχμής και βιώσιμες οικονομικές λύσεις με βάσει την Πράσινη Ενέργεια, την Έξυπνη Αποθήκευση Ενέργειας & Υδρογόνο, και τις επιλογές που δίνει η βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας στην Γεωργία, την Αγροδιατροφή & την Έξυπνη Συσκευασία, καθώς και  να συζητήσει τις Ευρωπαϊκές και Εθνικές Πολιτικές και ευκαιρίες χρηματοδότησης σε ερευνητικούς, μικρομεσαίες και βιομηχανικούς φορείς.

 

Στη διάρκεια του Workshop που θα ξεκινήσει στις 14.00 το μεσημέρι , θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων νέα δεδομένα , προτάσεις και εφαρμογές που αφομοιώνουν τις πρακτικές της Πράσινης Ενέργειας και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις καλλιέργειες, ενώ θα αναπτυχθούν θεματικές για τα αγροφωτοβολταϊκά, τις νανοτεχνολογικές εφαρμογές στα θερμοκήπια, και τις έξυπνες συσκευασίες  προϊόντων.     

 

Το μεγαλύτερο Συνέδριο Νανοεχνολογίας στην Ευρώπη, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη

 

To NANOTEXNOLOGY2021 περιλαμβάνει ακόμη τα εξής σημαντικά επιστημονικά γεγονότα:

 
-18oΔιεθνέςΣυνέδριοστιςΝανοεπιστήμεςκαιταΝανοϋλικά6-9Ιουλίου

Το Διεθνές Συνέδριο NN είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα στον κόσμο, στον τομέα των Νανοεπιστημών και των Νανοτεχνολογιών, το οποίο εστιάζει στις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες και προωθεί διεπιστημονικές συζητήσεις μεταξύ ερευνητών και εκπροσώπων ακαδημαϊκών, ερευνητικών, βιομηχανικών, εμπορικώνφορέων, αλλά και εκπροσώπων διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. 

Στη διάρκεια των εργασιών του πολυσυνεδρίου παρουσιάζονται νέα προϊόντα και τεχνολογίες, ενώ δίνεται η μοναδική δυνατότητα σύναψης συνεργασιών και συμφωνιών μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και του κόσμου της παγκόσμιας αγοράς.     


 

-Το 14οΔιεθνές Συμπόσιο Οργανικών Ηλεκτρονικών ISFOE 5-8 Ιουλίου, είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό γεγονός στον τομέα των Εύκαμπτων  Οργανικών Ηλεκτρονικών (OEs) , που προωθεί την Έρευνα , την Τεχνολογία και την Καινοτομία στα OE, και τη Βιομηχανία του κλάδου , την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη βελτιστοποίηση πρακτικών και προτύπων στη διαδικασία της βιομηχανικής παραγωγής.

-7-8 July 2021 4ο Διεθνές Συνέδριο για την τρισδιάστατη εκτύπωση την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ψηφιακή Βιομηχανία.

Το Συνέδριο I3D εστιάζει τις εξελίξεις στα αναδυόμενα πεδία των τρισδιάστατων εκτυπώσεων με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, της τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης, της Ψηφιακής και Ρομποτικής Νανο-βιομηχανίας, στα εύκαμπτα οργανικά και εκτυπωμένα ηλεκτρονικών, στον τομέα της φροντίδας υγείας, στις εφαρμογές της Νανοϊατρικής όπως για παράδειγμα  τους βιοαισθητήρεςκ.ά

-15ο Θερινό Σχολείο στις Νανοεπιστήμες, τις Νανοτεχνολογίες, τη Νανοϊατρική, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, 3-10 Ιουλίου

Το Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που διεξάγεται παράλληλα με το Διεθνές ΠολυσυνέδριοΝανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών , αποτελεί το σημαντικότερο και μοναδικό στο είδος του πρόγραμμα εκπαίδευσης , το οποίο συγκεντρώνει συμμετοχές νέων ερευνητών και επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο.

-11ηΈκθεσηEXPONANOTEXNOLOGY, 5-9 Ιουλίου

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός για την Νανοτεχνολογία, τα Νανοϋλικά, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις και την Νανοϊατρική, καθώς παρουσιάζει νέες εφαρμογές και προϊόντα 60 και πλέον εταιρειών και  ερευνητικών οργανισμών του κλάδου. 

-BusinessForum, 6-8 Ιουλίου

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του NANOTEXNOLOGY 2021,είναι το BusinessForum. Οι επισκέπτες και συμμετέχοντες στην EXPO 2021 έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη δράση του συγκεκριμένου forum να συνάψουν συμφωνίες και συνεργασίεςκαθώς και να πραγματοποιήσουν B2Bσυναντήσεις με ενδιαφερόμενους στον τομέα των Οργανικών Ηλεκτρονικών μέσα από το MatchmakingEvent. Το BusinessForum, σε συνεργασία με το «NewBusinessDevelopment&Commercialization» Workshop που διεξάγεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου , δημιουργεί νέους ορίζοντες επαφών και συνεργασιών στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων και εφαρμογών.

Στη διάρκεια του πολυσυνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πέντε workshopsμε θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα Νανοϊατρικής,  Βιοαισθητήρων και των εφαρμογών τους, Γραφένιου και άλλων υλικών , ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα τον Covid 19 και τη συμβολή της Νανοϊατρικής στην αντιμετώπισή τουΚορονοϊού.

 

Στο NANOTEXNOLOGY 2021 θα ανακοινωθούν οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις και τα δεδομένα από τον χώρο των Νανοεπιστημών, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και Φωτονικής, και της Νανοιατρικής.

Οι βασικοί ομιλητές της κεντρικής εκδήλωσης του NANOTEXNOLOGY2021 είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών στην FIAT&Chrysler, DrNelloLiPira (Ιταλία), θα αναφερθεί στην «Επανάσταση των νέων υλικών στην αυτοκινητοβιομηχανία του μέλλοντος», η καθηγήτρια EugenaKumacheva από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς) θα μιλήσει για «τα Νανοκολλοειδή και τα Σούπερνανοκολλοειδή συστήματα σωματιδίων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων υλικών»,  ενώ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge(Μεγάλη Βρετανία)Γιώργος Μαλλιαράς,θα αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους Ηλεκτρονικούς Βιοαισθητήρες και την δράση τους στις Νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

 

Δείτε το πρόγραμμα

https://www.nanotexnology.com/images/stories/food/NN21_PRELIMINARY_PROGRAM.pdf

https://www.nanotexnology.com/index.php/nn20-workshops

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις