«Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή»

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί με διαδοχικές αποφάσεις παρελθόντων  Πρυτανικών Συμβουλίων, ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι υποβολές επιστημονικών περιλήψεων για τις εργασίες του 16ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή», που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 10 -13 Οκτωβρίου 2023.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023 είχαν υποβληθεί περιλήψεις επιστημονικών παρουσιάσεων από Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν,  Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Λιθουανία, Νιγηρία και Σλοβακία. Όλες οι περιλήψεις μετά από ένα  πρώτο έλεγχο  λογοκλοπής (plagiarism) υποβάλλονται για σχολιασμό και έγκριση από τη διεθνή επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου.

Τέλος, την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου και σε ειδική συνεδρία μεσιτείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάσουν τις επιστημονικές δραστηριότητες τους και να αναζητήσουν εταίρους για τη συμμετοχή τους σε κοινοπραξίας υποβολής προτάσεων, κυρίως σε προσκλήσεις HorizonEurope, LIFEκλπ.

Το ΚΕΠΑ έχει προσκαλέσει μέλη των Κέντρων Αριστείας του ΕΚΠΑ να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου για τις πράσινες επενδύσεις.

Τέλος και για τις εργασίες του FORUM, που προηγείται του Συνεδρίου, το Πράσινο Ταμείο έχει ανακοινώσει την παροχή χορηγίας, η αποδοχή της οποίας εκκρεμεί από τον ΕΛΚΕ από τον Μάρτιο 2023.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις