Το 47% της γερμανικής κατανάλωσης τσιπούρας είναι από την Ελλάδα

Το 47% της γερμανικής κατανάλωσης τσιπούρας και λαβρακιού προέρχεται από την Ελλάδα. Το 2014 η χώρα μας εξήγαγε 3.000 τόνους αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015 (Κολωνία 10-14 Οκτωβρίου 2015) στην οποία η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στη Γερμανία και το δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων, μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό ψάρι έκανε και ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κρίστιαν Σμίντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γερμανία, αν και αποτελεί μια σχετικά μικρή αγορά για το ελληνικό ψάρι, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης, καθώς παρατηρείται διαρκώς αύξηση στην κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού. Η Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης αυτών των ψαριών και το 2014 εξήγαγε σχεδόν 3.000 τόνους αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις