Ερυθρός τόνος πωλήθηκε πάνω από 200.000 δολ.
Ερυθρός τόνος πωλήθηκε πάνω από 200.000 δολ.

Η τιμή ήταν αρκετά χαμηλότερη από τα 193 εκατομμύρια γιεν, τον ακριβότερο τόνο που πωλήθηκε ποτέ κατά την πρώτη δημοπρασία Toyosu το 2020.

Ένας μεγάλος πλειοδότης, η Kiyomura Corp, δήλωσε ότι δεν υπέβαλε φέτος υψηλή προσφορά εξαιτίας του φόβου ότι ένας μεγάλος αριθμός πελατών θα συνέρρεε στα εστιατόρια της, καθώς οι μεγάλες προσφορές για τόνο υψηλής ποιότητας συνήθως προσελκύουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι οι έξοδοι για φαγητό και ποτό είναι μια από τις κύριες αιτίες λοιμώξεων κορονοϊού.Οι τιμές πώλησης τόνου στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου κυμαίνονται από έτος σε έτος στην Ιαπωνία, με το ρεκόρ να είναι 333,6 εκατομμύρια γιεν που καταβλήθηκαν το 2019.

«Η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού τελικά θα περιοριστεί όταν τα εμβόλια και η θεραπεία θα χρησιμοποιούνται ευρέως», δήλωσε ο Koh Ehara, πρόεδρος της εταιρείας χονδρικής Tohto Suisan. «Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα, εμείς, ως μία ομάδα αυτής της αγοράς, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την αδιάλειπτη προσφορά φρέσκων τροφίμων».

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε χθες, 4 Ιανουαρίου, ότι σκέφτεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός και γύρω από το Τόκιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού.

Mε πληροφορίες Reuters

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις