Με τρακτέρ  το παγκόσμιο  ρεκόρ ταχύτητας με 130,165 χλμ.

Το Valtra T234, το φινλανδικό τρακτέρ, κατέχει εδώ και λίγες ημέρες το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 130,165 χλμ./ώρα (για τρακτέρ, φυσικά), το οποίο πέτυχε ενώ πίσω από το τιμόνι του βρισκόταν ο θρυλικός Γιούχα Κάνκουνεν.
Ακόμη και τον Απρίλη, το σκηνικό με τον πάγο και τα χιόνια είναι κάτι συνηθισμένο στις σκανδιναβικές χώρες.
Όπως επίσης είναι συνηθισμένο και φυσικό στα χωριά της Φιλνανδίας (αλλά και σε όλο τον πλανήτη) τα τρακτέρ να αποτελούν εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία για τις γεωργικές ασχολίες των ανθρώπων.
Όμως, κάποιοι δεν φαίνεται να ικανοποιούνται με αυτά τα ...λίγα από ένα τρακτέρ, και αποφάσισαν να το ρίξουν στη δράση που περιλαμβάνει υψηλές ταχύτητες σε χιόνι και πάγο. Και αυτό είναι ίσως κάτι που δεν έχετε δει ποτέ πριν.
Η εταιρία κατασκευής τρακτέρ Valtra και ο κατασκευαστής ελαστικών Nokian, αποφάσισαν να συνεργαστούν με στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τρακτέρ, που θα τους έδινε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Και τα κατάφεραν, με τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, τον Γιούχα Κάνκουνεν να βρίσκεται στο τιμόνι του τρακτέρ. 
Η προσπάθεια για το παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια ευθεία μήκους 2,3 χλμ. κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 121 χλμ/ώρα .

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις