Ποτάμι στη Ρωσία έγινε ξαφνικά... κόκκινο

Ο ποταμός Daldykan κοντά στο Norilsk της Σιβηρίας έχασε το φυσικό του χρώμα την Τρίτη, και οι ντόπιοι έσπευσαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το υπουργείο Φυσικών Πόρων και Οικολογίας της Ρωσίας επιβεβαίωσε πως έλαβε πληροφορίες για την ρύπανση του ποταμού με μία «αγνώστων στοιχείων χημική ουσία», λέγοντας πως θα μπορούσε να έχει συμβεί ένα ατύχημα στο εργοστάσιο της Norilsk Nickel, τον μεγαλύτερο παραγωγό νικελίου και παλλαδίου στον κόσμο.

Ωστόσο, η διοίκηση του εργοστασίου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, όπως μεταδίδει το RIA Novosti.
«Η διοίκηση της εταιρείας Norilsk Nickel δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε διαρροή ή τυχαία απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στον ποταμό Daldykan, που θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση του ποταμού» ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.


Παρόλα αυτά, το εργοστάσιο θα μειώσει προσωρινά την επιχειρησιακή της δράση και θα παρακολουθήσει την κατάσταση του περιβάλλοντος γύρω από την εγκατάσταση και την πληγείσα περιοχή του ποταμού.
Παραδόξως, το γραφείο Τύπου του εργοστασίου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων πως αυτό το χρώμα του νερού στον ποταμό είναι το φυσικό του.

Η τοπική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης δήλωσε πως δεν είχε λάβει καταγγελίες σχετικά με το ποτάμι και ως εκ τούτου δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Οι ντόπιοι, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την έκπληξή τους αλλά και τον ενθουσιασμό τους για την αλλαγή του χρώματος, προτείνοντας διάφορες αιτίες, με κάποιους να αναρωτιούνται αν γυρίζεται νέο επεισόδιο του «The Crimson Rivers στην περιοχή, ενώ άλλοι προτείνουν πως είναι καλή εποχή για ψάρεμα, καθώς όλα τα ψάρια θα μοιάζουν πλέον με σολομούς. Άλλοι κατηγορούν το εργοστάσιο εξόρυξης, ενώ οι ντόπιοι αποκαλούν το ποτάμι με το γυναικείο όνομα Nadezhda, λέγοντας πως είναι η περίοδος εκείνη που το ποτάμι έχει έμμηνο ρύση.
 

 

Πηγή: RT

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις