Φωταγώγηση του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων για την παγκόσμια Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, τίθεται σε ισχύ, πανηγυρικά, η παγκόσμια και ιστορική για το περιβάλλον «Συμφωνία των Παρισίων» για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή τον προηγούμενο μήνα με τον Ν. 4416/2016.

Στο πλαίσιο αυτό, ο θεματοφύλακας της Συμφωνίας, ήτοι η Γαλλία, πρότεινε σε όλα τα Συμβαλλόμενα Μέρη, την φωταγώγηση ενός επιλεγμένου σημαντικού κτιρίου στις πρωτεύουσες των Συμβαλλομένων κρατών, με πράσινο χρώμα, τις νυκτερινές ώρες, την Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να προβληθεί, με συμβολικό τρόπο, η σπουδαιότητα της θέσης σε ισχύ, της σημαντικής αυτής Συμφωνίας για την προστασία του παγκόσμιου κλίματος.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε αμέσως αποδεκτή την πρόσκληση και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων αποφάσισαν την φωταγώγηση της Βουλής,  λόγω του συμβολικού του χαρακτήρα του κτιρίου το οποίο, παράλληλα, αποτελεί και το πλέον εμβληματικό κτίριο για την  συγκεκριμένη  πρωτοβουλία.  

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης τόνισε για το θέμα: «Είμαστε σίγουροι ότι η συμβολική αυτή πράξη θα οδηγήσει σε περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα κλιματικής αλλαγής ενώ παράλληλα θα εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα για τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο».

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που επικύρωσαν την συμφωνία των Παρισίων και για τον λόγο αυτό θα συμμετέχει και στην πρώτη σύνοδο των Μερών της Συμφωνίας των Παρισίων που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στο Μαρακές του Μαρόκου κατά την διάρκεια της 22ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP22 (7-18 Νοεμβρίου 2016).

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες (3-11-2016), 97 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 69,21% των παγκόσμιων εκπομπών έχουν επικυρώσει την συμφωνία των Παρισίων. Από ΕΕ, έχουν επικυρώσει εκτός από την Ελλάδα και οι: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Σουηδία.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις