Ο Αυστραλός Ζωγράφος Jason Roberts ζωγραφίζει την Ελληνική Βραχυκερατική

Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και από τους πιο γνωστούς «animal painters» Jason Roberts, βρίσκεται από τις 12 Ιανουαρίου στη χώρα μας, προσκεκλημένος της Ελληνικής εταιρίας προστασίας και διατήρησης των αυτόχθονων φυλών κατοικίδιων (αγροτικών και οικόσιτων) ζώων «Αμάλθεια»,  με σκοπό να αποτυπώσει στους πίνακές του τα αυτόχθονα ελληνικά ζώα.

Στόχος είναι, να συγκεντρωθεί αρκετό υλικό (σκίτσα και φωτογραφίες) από διάφορες περιοχές της χώρας και όσο το δυνατόν περισσότερα ντόπια ζώα.  Το υλικό αυτό θα αποτελέσει τη μαγιά για τη δημιουργία των έργων τέχνης, που θα αποτυπώσουν τον ζωικό πλούτο της ελληνικής παράδοσης και κληρονομίας.

Τα έργα τέχνης αυτά, θα παρουσιαστούν σε τουλάχιστον μία έκθεση στην Ελλάδα αλλά και στη Μελβούρνη, ενώ θα γίνει προσπάθεια να εκδοθεί και ένα σχετικό λεύκωμα.

 

Ο Jason Roberts είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης για πάνω από 25 χρόνια, ζωγραφίζοντας και εκθέτοντας σε Ηνωμένες πολιτείες, Ευρώπη, Ασία και σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Από τα 18 του μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς τέχνης κερδίζοντας πολλά βραβεία. Στη θεματολογία των έργων περιλαμβάνονται, άγρια ζωή, παραγωγικά ζώα, τοπία, θαλάσσια και αθλητικά θέματα. Πιστεύει ότι το σκιτσάρισμα στο σημείο, είναι πολύ σημαντικό για μια πετυχημένη δουλειά στο ατελιέ.

 

Το ταξίδι του Jason στην Ελλάδα ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ορεινή και χιονισμένη Αργιθέα, όπου παρά τη σφοδρή κακοκαιρία, βρέθηκε να ζωγραφίζει ζώα της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά των θεσσαλικών Αγράφων.

Η Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, που μεταξύ άλλων θα συμβάλει στην ανάδειξη των αυτόχθονων φυλών της χώρας, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις