Στα δάση της Κίνας κρύβεται μία από τις πιο σπάνιες γάτες στον κόσμο

Σε μία σειρά από βίντεο που καταγράφηκαν πρόσφατα στην προστατευόμενη περιοχή Gaoligong Mountain National Nature Reserve στη Yunnan της Κίνας συνελήφθη στο φακό ένα σπάνιο θηλαστικό να περιπλανιέται μέσα στο δάσος.

«Αυτό δεν είναι το μοναδικό βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί μία μαρμάρινη γάτα αλλά παρ’ όλα αυτά είναι συναρπαστικό για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει» λέει στο National Geographic ο Τζιμ Σάντερσον, υπεύθυνος προγράμματος για τη διατήρηση της άγριας ζωής από το Τέξας.

Kαι αυτό γιατί η μυστηριώδης γάτα της νοτιοανατολικής Ασίας θεωρείται ως ένα από τα λιγότερο κατανοητά είδη αγριόγατων στον κόσμο.

Το μόνο που είναι γνωστό για τη “μαρμάρινη” γάτα είναι ότι προέρχεται από ένα είδος θηλαστικού που συναντάται στην Ταϊλάνδη.


Στα νέα βίντεο η γάτα φαίνεται να διατηρεί μια εξαιρετική ισορροπία στα δέντρα, χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική φουντωτή της ουρά.

Μάλιστα, μπορεί να γυρίσει τα πόδια της προς τα πίσω, μια ικανότητα που την καθιστά ακόμη πιο ευλύγιστη και ευέλικτη πάνω στα δέντρα.

Για τις διατροφικές συνήθειες του συγκεκριμένου είδους γάτα λίγα είναι γνωστά.

Ωστόσο αυτό που οι εικάζουν οι ειδικοί είναι ότι τρέφεται με νυχτερίδες.


πηγη: perierga.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις