22α Νοεμβρίου 2017 «ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, 11143 ΑΘΗΝΑ, 210 2584680) αποφάσισε να χαρακτηρίσει την 22α Νοεμβρίου 2017 «ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ».

Μια ημέρα μόνο από τις 365 της καθημερινότητας αφιερωμένη στον καθημερινό ήρωα τα ζωής, τον καθημερινό παραγωγό πραγματικού πλούτου για όλους τους Έλληνες, τον μόνο ουσιαστικό δημιουργό συνθηκών αυτάρκειας και δυνατότητας πιθανής «υπερήφανης» εξωτερικής πολιτικής, τον φροντιστή-φύλακα του περιβάλλοντος (φυσικού, κοινωνικού, τεχνολογικού, πολιτιστικού, οικονομικού κλπ), τον τεχνολόγο διαχείρισης της ροής της ενέργειας προς τον κάθε άνθρωπο (για να μπορεί να υπάρχει ως ενεργειακό σύνολο) ….

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πάρα πολλά ακόμα σημαντικά και λιγότερο σημαντικά χαρακτηριστικά του αγρότη (όπως οι ανθοπαραγωγοί), αλλά πρέπει να τονιστεί ότι ο αγρότης-καλλιεργητής ή εκτροφέας δεν είναι υπηρέτης ενός παραγωγικού συστήματος ανεξάρτητου του χώρου στο οποίο λειτουργεί, αλλά φροντιστής ενός πλήρους οικοσυστήματος (ή αν θέλετε συστήματος), με αντίληψη της συνολικής συστημικής θεώρησης του (holistic approach).

Ο αγρότης είναι κομμάτι (σημασία στην λέξη «κομμάτι») της αγροτικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας, που στο γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Ελλάδος, με τις ιστορικές συνθήκες που την διαμόρφωσαν, είναι η μόνη υπάρχουσα ακόμα κοινωνία (όπου υπάρχει). Και σαν λειτουργούσα, όπου υπάρχει, έχει ανάγκη από συστήματα οικονομίας που εκφράζονται καλύτερα από την Κοινωνική Οικονομία.

Ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ (πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, 6932381604) επεσήμανε την ανάγκη στην επανεκκίνηση του Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού, μετά το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό του Συνεταιρισμού (που ψηφίσθηκε στις 17/2/2017, και εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29/3/2017).

Η επανεκκίνηση οριοθετήθηκε για το τέλος του 2017, μετά τις αποφάσεις εξυγίανσης που έλαβε η Γενική Συνέλευση του Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού στις 25/10/2017, την συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για το μέλλον του Συνεταιρισμού και της ανθοκομίας στην Ελλάδα (στοιχεία του οποίου ακούστηκαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών, στις 11/10/2017). Έτσι όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις ευχές για το νέο έτος στις 10-1-2018.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα ο κ Α. Κελμάγερ, δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να εκφρασθεί συλλογικά η πίστη μας στον Έλληνα Ανθοπαραγωγό, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού αποφάσισε να ορισθεί η 22α Νοεμβρίου 2017, ως ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ.

Είναι επιτακτική ανάγκη επιβίωσης να βρεθούν όλοι οι Έλληνες ανθοπαραγωγοί, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα, όλοι όσοι έχουν κοινές πολιτιστικές καταβολές και όλοι όσοι πιστεύουν ότι όλοι οι Έλληνες ανθοπαραγωγοί έχουν κοινό μέλλον.

Μάλιστα για ενίσχυση αυτής της πεποίθησης, όπως μας είπε ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ, ήδη ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια) αποφάσισε να καλέσει όλους τους ανθοπαραγωγούς σε τοπικές συναντήσεις.

Στις 6/11/2017, στις 13.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Χερσονήσου Κρήτης

Στις 6/11/2017, στις 19.00, στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Στις 13/11/2017, στις 17.00, στο Δημαρχείο, στην Τροιζήνα Πελοπονήσου.

Σήμερα επιβάλλεται, τα συλλογικά σχήματα που συσπειρώνουν τους αγρότες, όπως και ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιριμός Αθηνών, που συσπειρώνει τους περισσότερους ανθοπαραγωγούς όλης της Ελλάδος, να κινηθούν πιο δραστήρια για την τόνωση του κύρους των αγροτικών επαγγελμάτων.

Σήμερα που συνειδητά και ενορχηστρωμένα υποβιβάζονται τα αγροτικά επαγγέλματα και οι αγρότες, σήμερα που η ύπαιθρος υφίσταται την ανελέητη επίθεση των νεοαστών εις βάρος των παραδοσιακών βιώσιμων χρήσεων γης για λόγους κυρίως real estate, πρέπει όσοι μπορούν, και πιστεύουν ότι οι αγρότες μπορούν αν δώσουν μια βιώσιμη λύση στην κρίση, να κάνουν «κάτι». Και αυτό το «κάτι» ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών το υλοποιεί στις 22 Νοε 2017, με την ΗΜΕΡΑ του ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ.

Την Τετάρτη, σαν μια ΑΝΘΟ-Τετάρτη, στις 22 Νοε 2017, μέσα στις ώρες της κανονικής λειτουργίας της ανθαγοράς (05.30-12.30) επιλέχθηκε, οι Ανθοπαργωγοί, μέλη του Συνεταιρισμού να περιμένουν όλοι, από τις 08.00 έως τις 11.00, τόσο τους επαγγελματίες ανθοπώλες, όσο και τους εκπροσώπους της κοινωνίας, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, ΑΘΗΝΑ, 210 2584680).

Ο κ Α. Κελμάγερ (Πρόεδρος, 6932381604) προσκαλεί όλους τους Ανθοπώλες, ως μια κατ αρχήν ανανέωση, επέκταση και αμοιβαία βελτίωση της συνεργασίας, όσο και ως μια μορφή εκδήλωσης αναγνώρισης του ρόλου του έλληνα ανθοπαραγωγού, να έρθουν την Τετάρτη, 22 Νοε 2017, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ.

Επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΑΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ θα χαρούν να υποδεχθούν τους εκπροσώπους της οργανωμένης κοινωνίας την Τετάρτη, από 08.00 έως 11.00, στις 22/11/2017, και να τους ενημερώσουν για τις λειτουργίες της ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ και για τον ρόλο του Έλληνα Ανθοπαραγωγού. Θα είναι ελάχιστη αναγνώριση για τα τελευταία 55 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ, στον ιδιόκτητο χώρο στα Άνω Πατήσια, από τότε που «κυκλοφορούσαν λύκοι» στην περιοχή εκείνη της υπαίθρου της Αττικής, όπως έδειξε μια φωτογραφία εκείνης της εποχής.

Η ΗΜΕΡΑ του ΑΝΘΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, 22 Νοε 2017, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, 210 2584680) είναι μια μορφή σηματοδότησης της αναγνώρισης της ανάγκης συμβιωτικής σχέσης ανάμεσα στους αστούς και τους αγρότες, που τόσο ανάγκη την έχει το ελληνικό έθνος, που ζει σε αυτό το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του πλανήτη γη. Οι ανθοπαραγωγοί ανοίγουν, από πλευράς τους την διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις