Γάτες και φυτά… μία σχέση αγάπης και μίσους!

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Στις γάτες αρέσει να μασουλάνε χόρτα , για αυτό αν επιθυμείς να μην καταστρέφουν τις γλάστρες σου μπορείς να αγοράσεις ειδικά γλαστράκια για να μη μπορούν να τα φτάσουν. Ένας καλός τρόπος για να τις απωθήσεις  είναι να ψεκάσεις το φυτό με νερό στο οποίο θα έχεις προσθέσει χυμό από λεμόνι.

Αν θέλεις να αποτρέψεις τις γλάστρες από την επιδρομή της γάτας , μπορείς να ρίξεις λίγο καφέ πάνω στο χώμα, το οποίο είναι και ωφέλιμο για το φυτό σας. Αν το γατάκι έχει τη συνήθεια να ‘’ανακουφίζεται’’ σε ένα φυτό που δε θέλεις , μπορείς στο συγκεκριμένο σημείο να ρίξεις λίγο πιπέρι.

Απέφυγε τοξικά προϊόντα που θα βλάψουν τη γάτα , τα φυτά και το ίδιο το περιβάλλον. Μπορείς να κόψεις ένα κρεμμύδι σε ροδέλες ,τα οποία επίσης απωθούν τις γάτες.  Μπορείς επίσης να φροντίσεις να είναι λίγο βρεγμένο το μέρος όπου ξέρεις πως συνηθίζει να πηγαίνει και δε θέλεις, ώστε να την αποτρέψει.

Τροφές που απωθούν τις γάτες είναι το ξύδι, το πιπέρι , η μουστάρδα. Αν όμως η γάτα συνεχίζει να πειράζει τα φυτά, μπορείς να βάλεις στο συγκεκριμένο μέρος οδοντόκρεμα, είτε μέντας είτε ευκαλύπτου.

Αν μετά από όλα αυτά , η γάτα εξακολουθεί να έρχεται και να κάνει ζημιές, τότε φύτεψε ένα άσπρα γεράνια.. οι γάτες δεν τα αντέχουν και θα πάνε σε άλλο μέρος!

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις