Σκίουρος μέθυσε τρώγοντας αχλάδια! [vid]
Μεθυσμένος σκίουρος

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου, με έναν σκίουρο που έφαγε αχλάδι που είχε υποστεί ζύμωση, να μην μπορεί να σταθεί όρθιος. Τα πλάνα ελήφθησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 και δείχνουν το γλυκύτατο ζωάκι να στέκεται πάνω σε ένα μικρό τραπέζι έξω από ένα σπίτι στο Ίνβερ Γκρόουβ Χέιτς της Μινεσότα.

Ο σκίουρος φαίνεται να τρώει καλαμπόκι και σπόρους όταν αρχίζει να ζαλίζεται. Αρχίζει να κλίνει παράξενα στο πλάι, σαν να είναι μεθυσμένος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί την άκρη του μπολ για να κρατήσει την ισορροπία του, αλλά και πάλι γέρνει προς τα πίσω καθώς κοιτά έντονα στα δέντρα γύρω του. Αν και λίγο μπερδεμένο, το πλασματάκι καταφέρνει τελικά να συγκεντρωθεί και συνεχίζει το φαγητό του.

Η Κάθλιν Μόρλον δήλωσε στη Daily Mail πως το απροσδόκητο επεισόδιο ξεκίνησε όταν αποφάσισε να καθαρίσει το ψυγείο της. «Βρήκα μια σακούλα με αχλάδια που είχαν αρχίσει να χαλάνε. Αντί να τα πετάξω, έδωσα δύο για να τα φάει ο Άμλετ» δήλωσε, αναφερόμενη στο γουρούνι της οικογένειας.

Η Κάθλιν είπε ότι έκανε πολύ κρύο εκείνη την ημέρα και ο Άμλετ έφαγε τελικά μόνο το ένα. «Είδα ότι είχε αφήσει ένα αχλάδι έξω, κάτω από το τραπέζι και στη συνέχεια παρατήρησα έναν μικρό σκίουρο να το αρπάζει και να τρέχει προς τα δέντρα» πρόσθεσε.

Αποφάσισε, έτσι, να βάλει και τα υπόλοιπα αχλάδια έξω για τον ασυνήθιστο επισκέπτη της. Αλλά όταν ο σκίουρος επέστρεψε αργότερα εκείνη την ημέρα, η Κάθλιν είπε ότι «φαινόταν λίγο μπερδεμένος». «Συνέχιζε να γέρνει προς τα πίσω όσο έτρωγε. Τότε συνειδητοποίησα πως τα αχλάδια πρέπει να είχαν υποστεί ζύμωση στο πίσω μέρος του ψυγείου όπου τα είχα», είπε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Η ζύμωση αναφέρεται σε μια διαδικασία όπου τα τρόφιμα υφίστανται χημικές αλλαγές που μπορούν να μετατρέψουν τη γλυκόζη, την φρουκτόζη και τη σακχαρόζη σε αλκοόλ.

«Τελικά πέταξα τα αχλάδια και του άφησα να φάει το καλαμπόκι και τους σπόρους. Ανησυχούσα πολύ γι’ αυτόν όλο το βράδυ» είπε. Ευτυχώς, ο σκίουρος επέστρεψε το άλλο πρωί και ήταν απολύτως καλά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις