Νέα Υόρκη: Είχαν για κατοικίδιο κούγκαρ 80 κιλών
Νέα Υόρκη: Είχαν για κατοικίδιο κούγκαρ 80 κιλών

Ένα Κούγκαρ βάρους 80 κιλών απομακρύνθηκε από ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης όπου κρατούνταν παράνομα ως κατοικίδιο, δήλωσαν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου οι υπεύθυνοι για την προστασία των ζώων.

Ο ιδιοκτήτης του θηλυκού Κούγκαρ ηλικίας 11 μηνών παρέδωσε το ζώο την Πέμπτη, δήλωσε σε δελτίο Τύπου η Κέλι Ντόνιθαν, διευθύντρια της Humane Society of the United States.

Το Κούγκαρ , με το παρατσούκλι Σάσα, πέρασε το Σαββατοκύριακο στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ για να λάβει κτηνιατρική φροντίδα και τώρα κατευθύνεται στο καταφύγιο άγριας ζωής Turpentine Creek στο Αρκάνσας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η Humane Society συντονίστηκε με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου, το κρατικό υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος και το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης για την απομάκρυνση της μεγάλης γάτας.

«Δεν έχω δει ποτέ ένα κούγκαρ στην άγρια φύση, αλλά τα έχω δει με λουριά, να συνθλίβονται σε κλουβιά και να κλαίνε για τις μητέρες τους όταν οι εκτροφείς τα ξεριζώνουν», δήλωσε η Ντόνιθαν της Humane Society. «Έχω επίσης δει τον σπαραγμό των ιδιοκτητών, όπως σε αυτή την περίπτωση, αφού τους πούλησαν όχι μόνο ένα άγριο ζώο, αλλά και ένα ψεύτικο όνειρο ότι θα μπορούσαν να γίνουν ένα καλό "κατοικίδιο"», πρόσθεσε.
Η Ντόνιθαν δήλωσε ότι αυτό το κούγκαρ ήταν σχετικά τυχερό, επειδή οι ιδιοκτήτες του, που ζουν στο Μπρονξ, αναγνώρισαν ότι μια άγρια γάτα δεν είναι κατάλληλη για να ζει σε διαμέρισμα και το παρέδωσαν.

«Τα δάκρυα της ιδιοκτήτριας και οι νευρικές κινήσεις του κούγκαρ καθώς το απομακρύναμε με οδυνηρό τρόπο οδηγούν στο σπίτι τα πολλά θύματα αυτού του φρικτού εμπορίου και του μύθου ότι τα άγρια ζώα ανήκουν οπουδήποτε αλλού εκτός από την άγρια φύση», δήλωσε η Ντόνιθαν .

Ο επίτροπος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας Μπασίλ Σέγγοςδήλωσε ότι ενώ τα πούμα «μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα και χαδιάρικα όταν είναι νεαρά, αυτά τα ζώα μπορεί να μεγαλώσουν και να γίνουν απρόβλεπτα και επικίνδυνα».

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ,  Τζιμ Μπρένι, δήλωσε ότι το εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων ζώων δεν συμβάλλει στη διατήρηση των απειλούμενων ειδών.

«Τα ζώα αυτά συχνά καταλήγουν σε πολύ άσχημες καταστάσεις, διατηρούμενα από ιδιώτες που δεν έχουν τους πόρους, τις εγκαταστάσεις, τις γνώσεις ή την εμπειρία για να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες των ζώων», δήλωσε ο Τζιμ Μπρένι. «Εκτός από αυτές τις ανησυχίες για την ευημερία των ζώων, η διατήρηση μεγάλων γατών από ιδιώτες αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια του ιδιοκτήτη, της οικογένειάς του και της κοινότητας γενικότερα». Στη Νέα Υόρκη έχουν σημειωθεί και άλλες αξιοσημείωτες περιπτώσεις επικίνδυνων ζώων σε ιδιωτικές κατοικίες, όπως η Μινγκ, μια τίγρη 400 κιλών που απομακρύνθηκε από ένα διαμέρισμα στο Χάρλεμ το 2003.

πηγη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις