Ελληνικός ποιμενικός, ο καλύτερος φίλος

 

 

 

 

 

 

 

Ελληνικός ποιμενικός, ένα αγαπημένο πλάσμα

Ποιος άραγε υποδέχτηκε τον Οδυσσέα, όταν γύρισε στην Ιθάκη; Ήταν ο Άργος ένα τσοπανόσκυλο;
Ουδείς γνωρίζει, ωστόσο  ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού (Ο.Φ.Ε.Π.) δημιουργήθηκε το 2000, με αποστολή την διάσωση και διατήρηση της φυλής του Ελληνικού Ποιμενικού σκύλου (Ε.Π.) , κυρίως στα πρότυπα που η ζώσα παράδοση έχει κληροδοτήσει.

Σύντροφος στο βουνό, αγαθός φίλος, συνοδοιπόρος στο κυνήγι, ο ελληνικός ποιμενικός είναι από τα πιο αγαπημένα σκυλιά, παρότι οι συνθήκες ζωής στη χώρα μας με 5 εκατομμύρια πολίτες στην Αθήνα και τον υπόλοιπο πληθυσμό μοιρασμένο πάλι σε αστικά κέντρα αλλά κι η ξενομανία, δε δημιούργησαν προϋποθέσεις για να διατηρηθεί η ελληνική φυλή, που κινδύνευε μ΄ εξαφάνιση. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον για τον ελληνικό ποιμενικό είναι ιδιαίτερα αυξημένο τα τελευταία χρόνια και μεγαλώνει διαρκώς.    

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία (Federation Cynologique Internationale (FCI) υπάρχουν γύρω στις 400 επίσημες φυλές. Για να υπάρξει αναγνώριση χρειάζεται να υπάρξει κι ένας όμιλος που θα εδρεύσει στο κράτος από το οποίο προήλθε. Εδώ και 14 χρόνια ο ΟΦΕΠ αναζητά ν΄ αναβιώσει το σκύλο από τη ζώσα παράδοση, έχοντας περίπου 600 μέλη, ξεκινώντας από τις γκραβούρες και φωτογραφίες ποιμένων, με βάση το φαινότυπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
   
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις