Βιοκαλλιεργητές: Η Βιολογική Γεωργία αποτελεί  μονόδρομο

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την επερώτηση του τ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, σχετικά με τις επεκτάσεις των τριετιών των νεοεισερχόμενων στη Βιολογική Γεωργία του Μέτρου 11.1 και την απάντηση του Υφυπουργού κ. Σκρέκα.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αναγκαιότητα της υποστήριξης της προσπάθειας των νεοεισερχόμενων στη Βιολογική Γεωργία με το Μέτρο 11.1, για άλλα δύο έτη επιπλέον, αλλά και γενικότερα υποστήριξης της Βιολογικής Γεωργίας,βάσειτων προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του δεδομένου ότι, ειδικά για τη χώρα μας, η Βιολογική Γεωργία αποτελεί  μονόδρομο.

Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων χαιρετίζει την ανακοίνωση του κ. Σκρέκα,ότι επίκειται η υλοποίηση του Μέτρου 3.1 που αφορά την ενίσχυση του κόστους Πιστοποίησης, ώστε να βοηθηθούν οι Παραγωγοί των οποίων λήγουν οι τριετίες, να παραμείνουν στη Βιολογική Γεωργία και ευελπιστεί μέσω του προγράμματος γέφυρας μεταξύ της τρέχουσας και της νέας ΚΑΠ, το οποίο θα είναι διετές, να εξοικονομηθούν οι αναγκαίοι πόροι ώστε να χρηματοδοτηθεί η πολυπόθητη επέκταση των τριετιών του Μέτρου 11.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις