Μισθολογική κατάσταση στον Ο.Β.Ι.

Μετά από ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι:

-    Ήδη από το 2012 οι μισθοί των εργαζομένων έχουν περικοπεί κατά 25%, ακολουθώντας τις επιταγές των νόμων 4024/11 και 4093/12. Σύμφωνα με αυτούς, πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού ενεργοποιείται αναστολή περικοπής και άρα δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση. Πρόκειται για αυτοχρηματοδοτούμενο Οργανισμό, που δεν επιβαρύνει με οποιοδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως ο νόμος 4093/12 ορίζει. Συνολικά το θέμα βρίσκεται προς εξέταση στη Δικαιοσύνη, με προσφυγές των εργαζομένων (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις μειώσεις των μισθών), του Οργανισμού (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ αναφορικά με το νομικό του καθεστώς) αλλά και του Δημοσίου (ποινική δίωξη εις βάρος μελών απελθούσας Διοίκησης του Οργανισμού για ανεπαρκή μείωση των μισθών).

Το Υπουργείο περιμένει τις σχετικές τελεσίδικες αποφάσεις, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις