Μ.Τζελέπης:οι αγρότες θα καλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα ή όχι

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου για ακόμη φορά αποφεύγει να απαντήσει στον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη και στην υπ’ αριθμόν Α.Π.: 639/10-3-2016 για το «μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρης».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων στην Ολομέλεια της Δευτέρας 21-3-2016: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός αποφεύγει να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτησή μου, δηλώνοντας Υπουργικό κώλυμα. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος δεν έχει έρθει να απαντήσει σε 3 δικές μου Επίκαιρες Ερωτήσεις. Κρυπτόμενος ο κ. Υπουργός απαξιώνει τις δημοκρατικές, Κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα αποφεύγει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο να μας ενημερώσει για τα μεγάλα ζητήματα του αγροτικού τομέα της χώρας μας.

Αρνείται και αυτή τη φορά να μας απαντήσει για ένα μεγάλο θέμα που αφορά τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο για να γνωρίζουν οι αγρότες μας εάν θα καλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα ή όχι την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
Η συνήθης τακτική της υπεκφυγής αυτόματα σηματοδοτεί την  έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και πολιτικής από πλευράς ΥΠΑΑΤ για την εξυγίναση και την χρηματοδότηση της ΕΒΖ ώστε να αποπληρωθούν οι αγρότες-παραγωγοί για το 2015 και να γνωρίζουν ποιες είναι οι εγγυήσεις για να ξανακαλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα και φέτος.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ρωτήσω κ. Πρόεδρε «Επειδή συνεχώς ο Υπουργός επικαλείται φόρτο εργασίας και αρνείται να έρθει στην Βουλή τελικά τι σημαίνει φόρτος εργασίας; Οι δημόσιες σχέσεις; Το συνεχόμενο κρυφτό που παίζει με τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης;  Ή μήπως θα μάθουμε από την Κυβέρνηση της «για δεύτερη φορά Αριστερά» ότι ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν είναι στα καθήκοντα των Υπουργών; Και αρνείται να απαντήσει σε καίρια, κρίσιμα, επίκαιρα ζητήματα. Και όταν έρχεται στην Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου οι απαντήσεις που δίνει είναι ετεροχρονισμένες και κατόπιν εορτής...Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο και ηθικά απαράδεκτο, Υπουργοί να επικαλούνται τέτοιες προσχηματικές δικαιολογίες, να μην ασκούν τα καθήκοντά τους και να αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα σε χιλιάδες αγρότες». 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις