Μ.Τζελέπης: Είστε η Κυβέρνηση «Αγρότη στα παίρνω όλα»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Βουλή την Δευτέρα 26-09-2016 στο επείγον Νομοσχέδιο για τα «προαπαιτούμενα»

O κ. Τζελέπης, ως Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε εκτενώς και στις διατάξεις που αφορούν τον αγροτικό κόσμο: «Σχετικά με το μεταβατικό στάδιο που καταργείται για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Κοιτάξτε να δείτε: Τα νούμερα τα οποία επικαλείστε πολλές φορές, ότι ξέρετε η αύξηση δεν θα είναι τίποτε ή θα είναι πολύ μικρή, 100 ευρώ επιπλέον για τους αγρότες ή οτιδήποτε άλλο, αν βάλουμε τα μέτρα που έχετε πάρει εις βάρος του πρωτογενή τομέα μόνο το 2016 ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο. Είστε η Κυβέρνηση του «αγρότη στα παίρνω όλα»- και δεν μιλάμε για μια κοινωνική τάξη μόνον. Μιλάμε για την μόνη κοινωνική τάξη, που παράγει στη χώρα σήμερα. Για ποιο σχέδιο εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης μιλάμε, όταν βάλατε την ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα; Και έρχεστε σήμερα και λέτε, ο αγρότης θα πλήρωνε το 2017, σύμφωνα με αυτά που πριν από 3 - 4 μήνες περάσατε από τη Βουλή, περίπου στο 17% και τώρα θα πάει στο 21% από 1/1/2017 επί του εισοδήματος του, από το 10% που ίσχυε το 2014 επί των 7 κλιμακίων του ΟΓΑ. Να συνυπολογίσουμε σε αυτά και την φορολογία που πάει από 22% έως 45% από 13%, που ήταν επί του τεκμαρτού; Παίρνετε από τον αγρότη το 55% του εισοδήματος του και δεν είναι μόνον αν θα μπορέσει να επιβιώσει ή όχι ο αγρότης, γιατί θα επιβιώσει, θα μπορέσει να ζήσει, θα καλλιεργήσει, για να φάει. Η χώρα πώς θα ζήσει;  Όταν δεν θα έχει διατροφική επάρκεια; Η χώρα πώς θα ζήσει, όταν ο πρωτογενής τομέας δεν θα μπορεί να δώσει αντικείμενο εργασίας στο δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα;».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής δήλωσε ότι: «ένα πράγμα πρέπει να κάνετε, να ζητήσετε τουλάχιστον ένα μεγάλο «συγνώμη» στους Έλληνες αγρότες».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις