Μ. Τζελέπης: για τις υπαίθριες άδειες εμπορίου

Συμφωνεί και αποδέχεται το πρόβλημα της μη έκδοσης νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου με το ισχύον νομικό πλαίσιο ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης

Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Μ. Τζελέπη

Σε απάντηση της υπ’ αριθμόν Α.Π.:8222/14-9-2016 Ερώτησης του Βουλευτού και Υπευθύνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλη Τζελέπη, με θέμα «Ιδιαίτερα προβληματική η Νομοθεσία για τις νέες άδειες υπαίθριου εμπορίου», προέβη ο Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.  Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζελέπης,  στην ερώτησή του προς τον Υπουργό έθεσε το μείζον πρόβλημα της παύσης χορήγησης νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς, καθώς με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα μόνο της ανανέωσης των εν ισχύ  παλαιών αδειών υπαίθριου εμπορίου  μέχρι συνταξιοδότησης των δικαιούχων και όχι της έκδοσης νέων αδειών, στερώντας έτσι από τους νέους παραγωγούς την δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους για να μπορούν να εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Στην απάντησή του ο Υπουργός, μέσω του διαβιβαστικού εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή αποδέχεται ότι: όντως η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει ρητά την χορήγηση παραγωγικών αδειών εμπορίου και παραδέχεται ότι, ναι, το συγκεκριμένο πρόβλημα υφίσταται και αποδέχτηκε το αίτημα του Βουλευτή,  ενώ παράλληλα δήλωσε ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου  κινείται προς την κατεύθυνση αντιμετώπισής του, μέσω της αναθεώρησης της ισχύουσας Νομοθεσίας που αποκλείει τους νέους παραγωγής από την έκδοση άδειας υπαίθριου εμπορίου και συνακόλουθα από την διάθεση των προϊόντων τους αυτοτελώς εκτός λαϊκών αγορών.  

Ο κ. Τζελέπης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί το εν λόγω ζήτημα και θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τους αρμοδίους μέχρις ότου καταρτιστεί το τελικό Σχέδιο Νόμου και αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των νέων παραγωγών που με το ισχύον Νομικό καθεστώς το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η πλήρης αποδυνάμωση και εξόντωσή τους. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις