Εξηγήσεις για το Πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας

Εξηγήσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου αναφορικά με τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για μεθοδεύσεις από τη Διοίκηση του Οργανισμού στον διαγωνισμό για το Πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας, ζητούν με Κοινή Ερώτησή τους η αρμόδια Τομεάρχης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό να διερευνήσει τις εν λόγω σοβαρές καταγγελίες, καθώς εάν αυτές ισχύουν, απειλούν αφενός «να τινάξουν στον αέρα» τα πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια για την προώθηση του εμβληματικού ελληνικού προϊόντος της Φέτας, ύψους 3.954.665,04 ευρώ, με αρνητικές συνέπειες για την Ελληνική Κτηνοτροφία και την Αγροτική Οικονομία αφετέρου εκθέτουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ φέρονται να παρενέβησαν στο έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού για την τελική ανάθεση του Προγράμματος σε δικαιούχο, οικειοποιούμενοι με Αποφάσεις τους, την εξουσιοδότηση, που είχε παρασχεθεί από το ∆ιοικητικό Συµβούλιο στην Επιτροπή Αξιολόγησης. Επιτροπή ορισμένη να υλοποιήσει τη διαδικασία που προέβλεπε η προκήρυξη για τον εν λόγω διαγωνισµό.

Οι 2 συνυπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι ο κ. Αποστόλου οφείλει αμέσως να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων καταγγελιών.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις