Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μικροκαρπίας μήλων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μικροκαρπίας που επηρεάζει την παραγωγή μήλων του Ανατολικού Πηλίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει τα εξής: «Έντονο προβληματισμό δημιουργεί στους αγρότες του Ανατολικού Πηλίου το φαινόμενο της μικροκαρπίας στην παραγωγή μήλου. Συγκεκριμένα, η μικροκαρπία που έχει πλήξει το 20-30% της φετινής καλλιέργειας, εντοπίζεται κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Οι παραγωγοί του Ανατολικού Πηλίου βλέπουν με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της μικροκαρπίας, ενώ φοβούνται ότι η εξάπλωση του φαινομένου θα επηρεάσει την τιμή πώλησης των μήλων.

Είναι επιτακτική ανάγκη, το αρμόδιο υπουργείο και ο ΕΛΓΑ να συνδράμουν με τους καταρτισμένους γεωπόνους και επιστήμονες που διαθέτουν και να εξετάσουν, ενδελεχώς, την εμφάνιση και την εξέλιξη του φαινομένου της μικροκαρπίας που πλήττει τη φετινή παραγωγή μήλων. Επίσης, θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων καλλιεργητών» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις