Επιτέλους τέλος στην πιο καταδιωκτική και ιδεοληπτική Κυβέρνηση που γνώρισε ο Πρωτογενής Τομέας

Στον παραδόξως λυτρωτικό και απελευθερωτικό χαρακτήρα του φετινού Προϋπολογισμού, καθώς είναι ο τελευταίος της καταστροφικής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στην Ομιλία της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή το βράδυ της Πέμπτης 13/12 στη Βουλή.

«Επιτέλους τέλος Κυρίες και Κύριοι της Συμπολίτευσης» όπως εύχεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

«Επιτέλους, τέλος στην Κυβέρνηση της αβάσταχτης φορολόγησης των 29 φόρων. Επιτέλους, τέλος στην Κυβέρνηση των 17 περικοπών των συντάξεων, της περικοπής του ΕΚΑΣ, της καταδίκης των συντάξεων χηρείας, του τσεκουρώματος του πετρελαίου θέρμανσης από τα 210 εκατομμύρια ευρώ και προκαταβολή της “κακιάς” Νέας Δημοκρατίας, στα 60 εκατομμύρια ευρώ της “ευαίσθητης” Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιτέλους, τέλος στην Κυβέρνηση, που κατάργησε την επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου, επιτέλους, τέλος στο κυνήγι της παραγωγικής Ελλάδας, τέλος στον ραγιαδισμό της επιδοματικής πολιτικής, στο βασίλειο της ανομίας, της βολής στους θεσμούς, της ανοχής στους “μπαχαλάκηδες”».

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε πληγή, που αιμορραγεί στο εθνικό Σώμα καθώς η Κυβέρνηση παρέδωσε εθνότητα και γλώσσα, εκχώρησε τα πάντα για λίγες μέρες εξουσίας, για οικονομικές διευκολύνσεις, χτυπήματα στην πλάτη, για τα καλά λόγια των ξένων, που μέχρι χθες λοιδορούσε.

«Είστε ανιστόρητοι, άσχετοι και μοιραίοι: Αυτή είναι η ωμή και σκληρή αλήθεια, που πρέπει να την ακούσετε καλά και ακόμη καλύτερα ο συγκυβερνήτης σας ο κ. Καμμένος, που μας απειλεί με παραίτηση από την υπουργική καρέκλα, λες και απειλεί τον Ζάεφ ως βουλευτής του VMRO» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά, που έκανε στην εγκατάλειψη του μνημείου της Αμφίπολης, για την οποία τόνισε οργισμένη: «είναι ένα θέμα που πονάει την πατρίδα μου, τις Σέρρες, πονάει τη Μακεδονία, πονάει και όλη την Ελλάδα! Είστε η Κυβέρνηση, που εγκαταλείψατε με κομματική εμπάθεια το οικουμενικό μνημείο της Αμφίπολης. Προφανώς, γιατί ο αδιάψευστος μάρτυρας της ελληνικότητας της Μακεδονίας, που κρύβεται εκεί, ενοχλεί τον κ. Ζάεφ και τους νέους συμμάχους σας, αυτόν που ανερυθρίαστα μιλάει για “μακεδονική γλώσσα” και υπονοεί “μακεδονική μειονότητα”».

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι επιτέλους θα τεθεί τέλος και στην πιο καταδιωκτική, ιδεοληπτική πολιτική, που ασκήθηκε ποτέ στον αγροτικό κόσμο από μια Κυβέρνηση, που εκτίναξε τους φορολογικούς συντελεστές, φορολόγησε για πρώτη φορά τις αγροτικές επιδοτήσεις, επέβαλε ασφαλιστική επιδρομή και γιγάντωση του κόστους παραγωγής, οδηγώντας την ύπαιθρο στον μαρασμό και τη γεωργική δραστηριότητα στην εγκατάλειψη: «Χιλιάδες στρέμματα, κύριε Υπουργέ, μένουν ακαλλιέργητα -τα λέει η Eurostat αυτά, δεν τα λέω εγώ- γιατί με το ενάμισι ευρώ αγροτικό πετρέλαιο, οι αγρότες δεν μπορούν να γεμίσουν τα τρακτέρ τους και γιατί, πολύ απλά, το πιθανό περισσότερο εισόδημα καταλήγει στο δημόσιο ταμείο. Την ίδια ώρα, βεβαίως, εξαιτίας της υπερφορολόγησης τα “μαύρα στέκια” ανενόχλητα οργιάζουν κάτω από τη μύτη ενός ανύπαρκτου ελεγκτικού μηχανισμού».

Χαρακτήρισε την Κυβέρνηση «σφαγέα» της αιγοπροβατοτροφίας με την παντελή έλλειψη ελέγχων, τα ανύπαρκτα ισοζύγια γάλακτος για δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες, το πάρτι ελληνοποιήσεων, τη στρεβλή, ψηφοθηρική διανομή της εξισωτικής αποζημίωσης, η οποία στερείται από τους αιγοπροβατοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, από τους πρεσβευτές της ελληνικής φέτας.

Σχολιάζοντας τη φιέστα του Πρωθυπουργού από τα Καλάβρυτα και την εξαγγελία των de minimis στον κλάδο, είπε: «Να σε κάψω, Γιάννη, να σε αλείψω να σε γειάνει» καθώς στο «και πέντε», κατά την προσφιλή επιδοματική της πολιτική, αφού προκάλεσε καταστροφή, δίνει ψίχουλα από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου μήπως και ανακόψει λίγο τη βαριά εκλογική ήττα. Στηλίτευσε το γεγονός ότι τα χρήματα είναι τελικά 41 και όχι 42 εκατομμύρια, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε επιφυλάξεις, λόγω της ρήτρας της γραμμικής μείωσης, για το αν πληρωθούν τελικά όλοι 5 Ευρώ ανά ζωική μονάδα, όπως εξαγγέλθηκε.

«Ανοίξατε το πουγκί των de minimis μοιράζοντας βέβαια ψίχουλα, όπως στον καπνό, αντί να αξιώσετε, από το 2016 κονδύλια για την κλιματική αλλαγή, όπως έκαναν όλοι οι ομόλογοί σας στην ΕΕ».

Αναφερόμενη στον ΕΛΓΑ, αναρωτήθηκε πού είναι τα 50 εκατομμύρια των αποθεματικών, που τα είχε σκουπίσει η αλήστου μνήμης εποχή του Γιάνη Βαρουφάκη κι έχει κηρυχθεί μια άτυπη στάση πληρωμών, καθώς πληρώνεται το 70% της προκαταβολής και οφείλεται από το 2017 το 10% των αποζημιώσεων σε όλη τη χώρα.

Στάση πληρωμών κατήγγειλε και στις συντάξεις των αγροτών αναφέροντας ότι οι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΓΑ επί των ημερών της «κακιάς» Νέας Δημοκρατίας, λάμβαναν χωρίς δεύτερη κουβέντα στις 31 Ιουλίου τη σύνταξή τους. Αντίθετα, σήμερα περιμένουν καρτερικά στο σκοτάδι 13.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι του 2018, 2017 ακόμη και του 2016 να πληρωθούν τη σύνταξή τους, ενώ υπάρχουν 5.000 αναμονές στις συντάξεις χηρείας και στις αναπηρικές συντάξεις και την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση με θράσος, επειδή κατήργησε το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ζητά ασφαλιστικές εισφορές ακόμη από τους δικαιούμενους σύνταξης, ακόμη κι από εκείνους, που έχουν αποβιώσει!

Το καταστροφικό αποτύπωμα της Κυβέρνησης στον πρωτογενή Τομέα σφραγίζεται δυστυχώς, όπως είπε, με το «αναπτυξιακό χειρόφρενο» στα πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια των 4,7 δις Ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που εξασφάλισε η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ. Κάλεσε δε τον Υπουργό να σταματήσει να κομπορρημονεί για τις δήθεν απορροφήσεις, καθώς απορροφήσεις σημαίνουν πληρωμές και όχι προκηρύξεις: «Το γεγονός ότι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης εγκρίθηκε τελευταίο όλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη, λόγω της κωλυσιεργίας και της αβελτηρίας σας. Η πικρή αλήθεια είναι ότι τέσσερα χρόνια μετά, ο πυρήνας των κατ’ εξοχήν αναπτυξιακών, επενδυτικών προγραμμάτων βρίσκεται «στα συρτάρια» της Αχαρνών ή σε όργιο αποθαρρυντικών παρατάσεων, πάντως σίγουρα όχι στην πραγματική οικονομία, όχι στις ζητούμενες αγροτικές επενδύσεις». Και συμπλήρωσε «ακόμη και τα 226 εκ. ευρώ του Προγράμματος για τα Δάση στέκουν εγκαταλελειμμένα και ούτε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δεν σας ευαισθητοποίησε να τα τρέξετε!».

Επιτέλους τέλος Κυρίες και Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις