«Προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Νεμέας»

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 6118-04/05/2020 σχετικά με το θέμα «Προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Νεμέας».

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

από την οικονομική κρίση και την πανδημία του κορωνοϊού πλήττονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Νεμέας, αλλά και γενικότερα, της Πελοποννήσου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Νεμέας, οι αγρότες και οι  κτηνοτρόφοι  της  πόλης  αλλά  και  της  ευρύτερης  περιοχής,  αδυνατούν  πλέον  να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες και πάγιες οικονομικές τους υποχρεώσεις, τόσο σε εκείνες που αφορούν σε αγορά αγροτικών εφοδίων ή ζωοτροφών, όσο και σε εκείνες που αφορούν σε πληρωμές προς τρίτους (τράπεζες, ΔΕΗ κλπ).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Τί μέτρα προτίθεσθε να λάβετε και πότε, προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της υπόλοιπης χώρας, ώστε να μπορέσουν να  επιβιώσουν  από  τα  προβλήματα  των  απαγορεύσεων  ένεκα  κορωνοϊού  και  να ανταπεξέλθουν στις ως άνω ανάγκες τους;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις