Γαίες αγροτών μετατρέπονται σε νεκρές λόγω αποβλήτων στον κάμπο της Ορμύλια Χαλκιδικής
Απόβλητα Ορμύλια Χαλκιδικής

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Γαίες αγροτών μετατρέπονται σε νεκρές λόγω αποβλήτων στον κάμπο της Ορμύλια Χαλκιδικής».

Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:    «Γαίες αγροτών μετατρέπονται σε νεκρές λόγω αποβλήτων στον κάμπο της Ορμύλιας Χαλκιδικής»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί

Σύμφωνα με καταγγελίες καλλιεργητών του κάμπου Ορμυλίας-Βατοπεδίου Χαλκιδικής, παρατηρείται ότι, οι γεωργικές τους εκτάσεις, με την πάροδο του καιρού, μετατρέπονται σε νεκρές εκτάσεις, λόγω χημικών-τοξικών αποβλήτων. Τα απόβλητα αυτά εκβράζονται σε επιφάνειες αρόσιμων γεωργικών εκτάσεων, καθιστώντας τες ένα απέραντο έλος, λόγω κορεσμού του εδάφους και απώλειας απορροφητικότητας αυτών των εκτάσεων. Μέρος επίσης των εκβρασμένων υγρών χύνονται στον παρακείμενο ποταμό Χαβρία και δια μέσω αυτού, χύνονται στον Τορωναίο κόλπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παρακείμενες παραλίες, οι οποίες κατακλύζονται από τουρίστες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Πού οφείλεται το φαινόμενο της σταδιακής νέκρωσης από υγρά απόβλητα στην ευρύτερη πεδινή έκταση Ορμυλίας-Βατοπεδίου;

2. Πράγματι, είναι δικαιολογημένη η ως άνω ανησυχία των αγροτών κι αν ναι, πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το σοβαρό αυτό ζήτημα και να δώσετε τις δέουσες λύσεις, στην περίπτωση που τυχούσες παρακείμενες επιχειρήσεις εμπλέκονται στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις