Επιτακτική ανάγκη εκπόνησης μελετών για την υλοποίηση έργων υποδομής στον Αγροτικό Τομέα
Χειμάρας Αγροτικό Τομέα

Τη σημασία που έχει για την ελληνική οικονομία, η προώθηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και η μείωση του κόστους παραγωγής, υπογράμμισε στη σημερινή του ομιλία ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας με αφορμή την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου.

Το Σχέδιο Νόμου αφορά στην απλοποίηση του αδειοδοτικού μοντέλου και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία διάφορων αγροτικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Χειμάρας τάχθηκε υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων που είναι ικανές να στηρίξουν τους κτηνοτρόφους και να τους καταστήσουν επιχειρηματικά βιώσιμους και κερδοφόρους. 

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, όσον αφορά τη μελέτη και εκπόνηση έργων υποδομής, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ασφάλιση των αγροτών από τις ζημιές που συχνά προκαλούν στις καλλιέργειες, οι επιδρομές αγριόχοιρων.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωση του κ. Χειμάρα στην οποία αναφέρει:

«Το κρίσιμο στον πρωτογενή τομέα, είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να μεταβούμε από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης. Της επιχείρησης που τολμά, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα ΕΙΝΑΙ και πρέπει να είναι το μέλλον.

Πρέπει να ενισχύσουμε, κύριε Υπουργέ, την προσπάθεια εκπόνησης μελετών για την υλοποίηση έργων υποδομής στον Αγροτικό χώρο.

Ξέρουμε ότι δεν είναι έργα που «κερδίζουν εκλογές», όπως ξέρουμε πως είναι πολιτικές που «κερδίζουν τις επόμενες γενιές».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις