Ανάγκη άμεσης στήριξης των χαλαζόπληκτων αγροτών των Φαρσάλων
Στήριξη χαλαζόπληκτων αγροτών Φαρσάλων

Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματεά της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα με θέμα: Ανάγκη άμεσης στήριξης των χαλαζόπληκτων αγροτών των Φαρσάλων​. Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Προς:             τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης στήριξης των χαλαζόπληκτων αγροτών των Φαρσάλων»

Η ακραία χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών έπληξε τις καλλιέργειες του Δήμου Φαρσάλων, προκαλώντας καταστροφές, κυρίως, σε καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, καλαμποκιού, ηλίανθου και λαχανικών.

Σύμφωνα με επιτόπια αυτοψία κλιμακίου του Δήμου Φαρσάλων, με τη συμμετοχή αρμόδιου εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και εκπροσώπων του ΕΛΓΑ, η ζημιά αφορά σε περισσότερα από 4000 στρέμματα με επίκεντρο περιοχές της δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα, αλλά και προς την δημοτική ενότητα Ναρθακίου. Ενώ σε συνέχεια της αυτοψίας ο Δήμος προχώρησε σε αναγγελία της ζημιάς.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο το γεγονός πως η χαλαζόπτωση ήρθε να προσθέσει στην ήδη δυσμενή οικονομικά κατάσταση που επέφερε η πανδημία δυσχεραίνοντας την κατάσταση ακόμη περισσότερο για τους αγρότες, 

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Είναι ενήμερος για το περιστατικό;
  2. Ποιες πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης των πληγέντων από τη χαλαζόπτωση αγροτών προτίθεται να λάβει;
  3. Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να διασφαλιστεί η άμεση και δίκαια αποζημίωση των αγροτών που είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από το χαλάζι;
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις