«Τεράστιες ζημιές προκάλεσε καταιγίδα και χαλαζόπτωση στην Εορδαία

Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματεά της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα με θέμα:Τεράστιες ζημιές προκάλεσε καταιγίδα και χαλαζόπτωση στην Εορδαία​. Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Θέμα: «Τεράστιες ζημιές προκάλεσε καταιγίδα και χαλαζόπτωση στην Εορδαία»

Η καταιγίδα και η ακόλουθη χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν πριν λίγες μέρες στην Εορδαία επέφεραν μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες του Φούφα και της περιοχής του Μουρικίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ Ν. Βόρσια, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φούφα Εορδαίας «για μία ακόμη φορά, τα τελευταία 25 χρόνια, οι  αγρότες βλέπουν τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν και να καταστρέφεται η παραγωγή τους» με τις ακραίες για την εποχή καιρικές συνθήκες να έχουν χτυπήσει καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτες, φασόλια, αλλά και οπωροφόρα δένδρα.

Έτσι, για πολλοστή φορά οι αγρότες είδαν τους κόπους και τις προσπάθειές τους να καταστρέφονται από τα καιρικά φαινόμενα αναδεικνύοντας την άμεση ανάγκη δημιουργίας φράγματος αλλά και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη τη σοβαρότητα της κατάστασης, 

 

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Ποιες πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του φαινομένου προτίθεται να λάβει ώστε να μην υπάρχουν συνεχώς προβλήματα έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα;
  2. Ποια μέτρα στήριξης των πληγέντων αγροτών θα λάβει;

Δείτε επίσης