Υψηλότερες εισφορές ΕΛΓΑ καλούνται να καταβάλουν οι ελαιοπαραγωγοί
Ελαιοπαραγωγοί εισφορές ΕΛΓΑ

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας προς τους: κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  κ. Υπουργό Οικονομικών σχετικά με υψηλότερες εισφορές ΕΛΓΑ καλούνται να καταβάλουν οι ελαιοπαραγωγοί. Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση: 

ΘΕΜΑ:          «Υψηλότερες εισφορές ΕΛΓΑ καλούνται να καταβάλουν οι ελαιοπαραγωγοί»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

οι αγρότες κάνουν λόγο για επιβαρύνσεις εις βάρος τους άνευ λογικής, σε μια χρονιά, όπου η ζήτηση του ελαιολάδου είναι καθοδική, το κόστος παραγωγής στα ύψη και οι τιμές πώλησης  χαμηλές.  Ο  ΕΛΓΑ  καλεί  τους  αγρότες  να καταβάλουν  για  τη  νέα χρονιά υψηλότερα  ασφάλιστρα  προς  τον  οργανισμό.  Το  θέμα  προέκυψε  τώρα,  καθώς,  οι παραγωγοί υπογράφουν, μαζί με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και σχετική εξουσιοδότηση, με πάγια εντολή προς τον ΕΛΓΑ για παρακράτηση εισφορών από τις επιδοτήσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι ελαιοπαραγωγοί να μην επιβαρυνθούν με υψηλότερα ασφάλιστρα προς τον ΕΛΓΑ, κατά τη νέα χρονιά, ενόψει της ευρείας καθίζησης των εσόδων τους, εξ’ αιτίας της ραγδαίας πτώσης της τρέχουσας ζήτησης του σχετικού προϊόντος, που παράγουν και προωθούν;

Δείτε εδώ την απάντηση.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις