Π.Βράντζα: Αγρότες χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον

Σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς υγειονομικής,οικονομικής και κοινωνικής κρίσης,ο πρωθυπουργός ανακοίνωσεστη Θεσσαλονίκη ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ»για τη χώρα και προσλήψεις 15.000 ΕΠΟΠ πενταετούς υποχρέωσης.

Με όλους τους παραγωγικούς κλάδους σε «ασφυξία», με καίριες ελλείψεις σε υγεία, παιδεία και στο διοικητικό μηχανισμό εξυπηρέτησης του πολίτη, με την εργασιακή ανασφάλεια σε επίπεδα που θυμίζουν μεταπολεμική περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι ενισχύει το «αίσθημα ασφάλειας» των Ελλήνων ξοδεύονταςδισεκατομμύρια,από το υστέρημά του, για την «πολεμική μηχανή»!

 

Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον, κάποιοι συνεχίζουν, χωρίς καν τη δυνατότητα αναστολής εργασιών, να παράγουν προϊόντα και πρωτογενή πλούτο για τη χώρα. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. Χωρίς εθνικό σχέδιο, χωρίς επιστημονικές και διοικητικές υπηρεσίες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς,με τη γραφειοκρατία να γιγαντώνεται, εν μέσω κυβερνητικών και υπουργικών παλινωδιών, περιμένοντας ακόμη τα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό, όπου ειρήσθω εν παρόδω, πρώτος εισέπραξε ο κλάδος των ταχυμεταφορών και τα πρακτορεία διανομής του τύπου!!!

Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση.

Για αυτούς, το μόνο που βρήκε να πει ο πρωθυπουργός, είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Είναι προφανής η αδυναμία, αλλά πρωτίστως η αδιαφορία,να λυθούν τα προβλήματα του παρόντος, αλλά και να υπάρξει έστω και ένας στοιχειώδηςσχεδιασμός για το μέλλον.

Για περισσότερο από ένα χρόνο οι αγρότες βιώνουν τον εμπαιγμό από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τώρα εισέπραξαν το ίδιο και από τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αδυνατεί ή αρνείται να κατανοήσει, ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν σταθερό και αξιόπιστο πυλώνα ανάπτυξης που μπορεί να συμβάλει στη λύση του προβλήματος. 

 

Αρχαία τραγωδία η κυβέρνηση,με κορυφαίο του χορού τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις