Δ. Μπιάγκης: Ζητά παράταση της διόρθωσης κτηματολογικών σφαλμάτων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης ζητώντας παράταση της προθεσμίας διόρθωσης καταχωρημένων εσφαλμένων κτηματολογικών εγγραφών στο Κτηματολόγιο.

Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τέλος του έτους, λήγει η προθεσμία για τις κτηματολογικές εγγραφές, λήγει δηλαδή, η προθεσμία για διορθώσεις εσφαλμένων καταχωρημένων στοιχείων των ακινήτων. Ο μεγάλος  αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων-αγωγών που είναι καταχωρημένες στα Κτηματολογικά Γραφεία της Κέρκυρας, η καθυστέρηση με την οποία οι πολίτες αντιλήφθηκαν τις ανακρίβειες που υπάρχουν αλλά και το γεγονός ότι οι αρχικές εγγραφές προβλέπεται να οριστικοποιηθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός πολιτών να εμπλακεί σε διαδικασίες με απρόβλεπτες συνέπειες αποτελούν ισχυρούς λόγους για την παράταση της προθεσμίας.

Ο Βουλευτής καταλήγει πως κρίνεται αναγκαία η παράταση της προθεσμίας διορθώσεων των σφαλμάτων των πρώτων εγγραφών στα Κτηματολογικά Γραφεία Κέρκυρας για πέντε (5) ακόμα έτη, δηλαδή μέχρι τη συμπλήρωση της 20ετούς παραγραφής, όπως ορίζεται στον Αστικό Κώδικα, πρόταση – αίτημα το οποίο υποστηρίζει τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, όσο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας με το από τις 10 Σεπτεμβρίου 2020 ομόφωνο ψήφισμά του.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις