Μητσοτάκης: Χριστουγεννιάτικη ενίσχυση για τους αδύναμους και αναστολή πλειστηριασμών

Ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για αναστολή πλειστηριασμών, αλλά και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων τα Χριστούγεννα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Κλείνω με την πρόταση του κ. Τσίπρα, για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών. Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πού θα το δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι κάτι το οποίο θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο.

Από τη στιγμή, όμως, που προφανώς η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και αναγνωρίζουμε εμείς ότι υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία μπορεί για οποιοδήποτε λόγο έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας, το οποίο έχουμε θεσπίσει ή που χρειάζονται μία ειδική στήριξη, η κυβέρνηση  θα σταθεί, όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα, με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη».  

Αναφορικά με την πρόταση για αναστολή πλειστηριασμών είπε: «Σωστή είναι η πρόταση. Νομίζω την έκανε ο κ. Βελόπουλος. Βεβαίως, θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με τη σχετική ρύθμιση, την οποία θα φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτονόητο, σωστό, επισημαίνεται, καταγράφεται, θα γίνει». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις