Ανάγκη ένταξης των αγροτικών δρόμων "Καλλιθέας – Δρακαίων - Αγ. Ισιδώρου Σάμου
Ανάγκη ένταξης των αγροτικών δρόμων "Καλλιθέας – Δρακαίων - Αγ. Ισιδώρου Σάμου

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα   «Ανάγκη ένταξης των αγροτικών δρόμων "Καλλιθέας – Δρακαίων - Αγ. Ισιδώρου Σάμου" στο "ΠΔΕ"». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Τοπικός σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Σάμου, με αίτημά του προς την Περιφέρεια Σάμου και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ζητά να ενταχθούν οι αγροτικοί δρόμοι “Καλλιθέας - Άγιου Ισίδωρου” και “Δρακαίων - Άγιου Ισίδωρου” στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Ισιδώρου συνδέεται οδικώς με τις κοινότητες Καλλιθέας και Δρακαίων με αγροτικούς δρόμους, που έγιναν, ο μεν πρώτος, στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και ο άλλος, στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Οι συγκεκριμένοι αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί, λόγω των βροχοπτώσεων και της πλημμελούς συντήρησης, μέχρι το 2019, σοβαρότατες ζημιές, που καθιστούν δύσκολη τη διέλευση των οχημάτων. Πρέπει να επισημανθεί ότι, δεν έχουν, επί της ουσίας, συντηρηθεί, τα τελευταία δέκα χρόνια, με την κατάστασή τους σταδιακά να επιδεινώνεται. Σημειωτέον ότι, σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι δύο δρόμοι θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο διαφυγής, ενώ, συν τοις άλλοις, εξυπηρετούν πολλούς ελαιοκτήμονες των δύο ορεινών χωριών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προχωρήσετε στη σύνταξη σχετικής μελέτης και να εντάξετε τους δύο αγροτικούς δρόμους «Καλλιθέα - Άγιος Ισίδωρος» και «Δρακαίοι - Άγιος Ισίδωρος» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2021, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις ή τσιμεντοστρώσεις, που αφενός, θα εξασφαλίσουν τη σίγουρη και ασφαλή διέλευση των πολιτών των ανωτέρω κοινοτήτων, και αφετέρου, θα αναδείξουν τον μοναδικό εναπομείναντα παραδοσιακό Ταρσανά, εντός της κτηματικής Περιφέρειας, της κοινότητας Δρακαίων Σάμου;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις