Ο οινοτουρισμός ως καινοτόμο σχέδιο προβολής Δήμου Αριστοτέλη Αν. Χαλκιδικής
Ο οινοτουρισμός ως καινοτόμο σχέδιο προβολής Δήμου Αριστοτέλη Αν. Χαλκιδικής

Eρώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Ο οινοτουρισμός ως καινοτόμο σχέδιο προβολής Δήμου Αριστοτέλη Αν. Χαλκιδικής». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ολοκληρωμένο φιλόδοξο Σχέδιο για τον Οινοτουρισμό παρουσιάζει ο άνω Δήμος, ως μοχλό προοπτικής περαιτέρω τουριστικής ενίσχυσης και προβολής της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Σχέδιο, το οποίο θα αναδεικνύει τον οινοτουρισμό, ο οποίος θα αναφέρεται στα οινοποιεία της περιοχής επί της έκτασης που εκτείνεται ο Δήμος, καθώς και του Αγίου Όρους, με την τοπική λαογραφία, παράδοση και ιστορία. Στο όλο εγχείρημα θα εντάσσεται και ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο: «wine: life is a celebration»,το οποίο θα απεικονίζει τη χαρτογραφημένη οινική διαδρομή «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα» και θα καταγράφει ως σταθμούς της τα παραδοσιακά χωριά: Αρναία, Μεγάλη Παναγία και Ιερισσό, στα οποία ο επισκέπτης θα εντοπίζει σημεία ενδιαφέροντος σχετικά με το κρασί, το τσίπουρο και γενικότερα τον γαστρονομικό κύκλο πέριξ των σταδίων παραγωγής οίνου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε δια στοχευμένων και υποστηρικτικών ενεργειών σας να υποβοηθήσετε το ανωτέρω φιλόδοξο και πρωτοποριακό σχέδιο του Δήμου Αριστοτέλη Ανατολικής Χαλκιδικής, προκειμένου να γίνει ο εν λόγω Δήμος κοιτίδα ανάπτυξης του οινοτουρισμού;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις