«Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Σερρών από προβληματισμένους αγρότες»
«Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Σερρών από προβληματισμένους αγρότες»

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Σερρών από προβληματισμένους αγρότες». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Σερρών πραγματοποίησαν, πρόσφατα, προβληματισμένοι αγρότες. Τα βασικά αιτήματά τους ήταν: α) να δοθεί ενίσχυση τους βαμβακοπαραγωγούς λόγω «Covid-19», β) να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις πρόσφατες πλημμύρες, γ) να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται από τον «ΟΠΕΚΕΠΕ», δ) να αρθεί το πράσινο τέλος στους αγρότες, που όχι μόνο δεν έχει συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά αντίθετα, το επιβαρύνει ακόμη περισσότερο και ε) να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα των τευτλοπαραγωγών, που έπεσαν θύματα παραπλάνησης και σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα οικονομικό αδιέξοδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα ανωτέρω 5 αιτήματα των αγροτών, που πραγματοποίησαν πρόσφατα πορεία διαμαρτυρίας στις Σέρρες;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις