ΚΙΝΑΛ: Άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα των Δασικών Χαρτών και του Κτηματολογίου
ΚΙΝΑΛ: Άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα των Δασικών Χαρτών και του Κτηματολογίου

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά και τον αρμόδιο Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Αρβανιτίδη κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ.Σκρέκα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ.Πιερρακάκη και Δικαιοσύνης κ.Κ.Τσιάρα ζητώντας άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα των Δασικών Χαρτών και του Κτηματολογίου, ειδικά σε  ορισμένα νησιά της χώρας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στο κείμενο της Ερώτησής τους: "

 

Κύριοι Υπουργοί,
Ως γνωστόν, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όσο όμως και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κ. Χατζηδάκη, έχει καθυστερήσει πάρα πολύ το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών σε όλη την Ελλάδα. Θέμα που σχετίζεται άρρηκτα με την ολοκλήρωση και εύρυθμη λειτουργία του Κτηματολογίου στη χώρα μας, καθώς η ύπαρξη Δασολογίου είναι μια κρίσιμη πτυχή του. Σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα της Κυβέρνησης, ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες από τις Διευθύνσεις Δασών οι αναρτήσεις των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών σε όλη τη χώρα και σε κάθε περιοχή, από την ημερομηνία ανάρτησης, «τρέχει» προθεσμία 105 ημερών, εντός της οποίας οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του «Ελληνικού Κτηματολογίου» προκειμένου να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους, κατόπιν καταβολής τέλους ή να καταθέσουν ατελώς αιτήσεις πρόδηλων σφαλμάτων.

Δυστυχώς όμως, από το πλήθος των λαθών και σφαλμάτων που εντοπίζονται ήδη σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας διαπιστώνεται ότι οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στις δασικές υπηρεσίες για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών, σε μεγάλο μέρος τους δεν έχουν συμπεριληφθεί στους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες, οι οποίοι αναρτώνται από τις Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στον ειδικό διαδικτυακό τόπο της ιστοσελίδας του «Ελληνικού Κτηματολογίου».
Πέραν αυτού όμως, οι κάτοικοι πολλών νησιωτικών περιοχών της χώρας, με την ανάρτηση 29 αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών, κυρίως στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τα Επτάνησα αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα καθώς οι μελέτες βάσει των οποίων διαμορφώθηκαν οι νέοι αναμορφωμένοι δασικοί χάρτες στηρίχθηκαν σε μια απηρχαιωμένη και με διφορούμενους ορισμούς δασική νομοθεσία, σε σημείο μάλιστα όπου εμφανίζεται – για παράδειγμα – μέρος του λιμανιού των Σφακίων ως Χορτολιβαδική Έκταση!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις