Αραχωβίτης: Πρωτόγνωρα γεγονότα και δικαστική εμπλοκή με κίνδυνο για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Αραχωβίτης, καλείται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «…να απαντήσει επίσημα και δημόσια απέναντι στον Ελληνικό Λαό τόσο για το πώς έφεραν τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι εδώ, όσο και να δεσμευτεί για την συνέχεια».

«Με τις πρόσφατες ενέργειές της, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ κατάφερε να είναι στον αέρα και η πρόσκληση για την πιστοποίηση των ΚΥΔ και τους φορείς συντονισμού», αναφέρει ο βουλευτής.

Μάλιστα ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., κάνει λόγο για «…επιτελικό μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται. Αναβολές, ακυρώσεις, απ’ ευθείας αναθέσεις, διαγωνισμοί και πάλι από την αρχή».

Κι αναρωτιέται:

«Με το ΟΣΔΕ του 2021, τι θα γίνει; Θα ξεκινήσει, όπως διατείνεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, στις 15 Απριλίου – ήδη αρκετά καθυστερημένα - ή θα πάει και άλλο πιο πίσω;

Με ποια διαδικασία, ποιόν τεχνικό σύμβουλο, ποιόν ή ποιούς φορείς συντονισμού, με πιστοποιημένα ή απιστοποίητα ΚΥΔ;»

Καταλήγοντας:

«Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει εδώ και καιρό το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις άστοχες, πανικόβλητες και αδιαφανείς ενέργειες της κυβέρνησης, το ΥΠΑΑΤ σφυρίζει αδιάφορα και υποβαθμίζει συστηματικά ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες αγρότες».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις