Β.Κόκκαλης: Ζητά αποζημίωση de minimis και για τους αμπελοκαλλιεργητές της Λάρισας
Β.Κόκκαλης: Ζητά αποζημίωση de minimis και για τους αμπελοκαλλιεργητές της Λάρισας

Την αποζημίωση και των αμπελοκαλλιεργητών της Λάρισας για τις ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, μέσω της διαδικασίας de minimis, όπως έγινε με τους συναδέλφους τους στην Πέλλα, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Στην επιστολή, ο Λαρισαίος  βουλευτής επικαλείται τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Α.Σ. Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας, Δημήτρης Κοκκινούλης, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων πως «… εκτός από το αυτονόητο και διαχρονικό αίτημα της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ότι δεν ήταν μόνο οι αμπελοκαλλιεργητές του νομού Πέλλας που υπέστησαν ζημίες από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής της Θεσσαλίας ήρθαν τον περασμένο Σεπτέμβριο αντιμέτωποι με μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. …

… θα σας παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε ώστε και οι αμπελοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας να μπορέσουν και αυτοί να αποζημιωθούν για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν, αποκαθιστώντας την αδικία μιας και ήταν οι μοναδικοί παραγωγοί που δεν αποζημιώθηκαν για τις ζημιές της κακοκαιρίας αλλά αντιθέτως απερρίφθησαν όλοι τους από τον ΕΛΓΑ».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις